друкувати


У ТК "Буковель" пройшов фестиваль "Тато, мама і я – туристична сім’я"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-02 09:15:49

31 березня 2012 року у ТК «Буковель» пройшов фестиваль «Тато, мама і я – туристична сім’я», який став для дітей та підлітків одним із живих прикладів, зрозумілим та очевидним, необхідності займатися фізичною культурою, спортом чи туризмом, завдячуючи їхнім батькам, які прийняли рішення усією сім’єю взяти участь у цьому заході.

Беручи участь у туристичному змаганні, кожна сім’я прагнула ланцюг перешкод та завдань долати так, щоб прийти до перемоги і головне, переконати своїх дітей та глядачів, що фізкультура, спорт та туризм – це запорука доброго настрою й здоров’я. В цілому їм довелося виконати 13 завдань, щоб дійти до фінішу. Для наймолодших учасників фестивалю справжнім подарунком стало завдання з запускання вогняних куль.

Жодна родина не покинула поле перегонів. Найкращі ж результати показали чотири сім'ї: три з них – гості зі Львова, родини Канітовських, Токар та Карпенко, четверта – сім’я Заник з Коломиї. Вони стали зразком у виявленні волі до перемоги, показали добрі знання з основ туризму, подарували собі та глядачам хороший настрій. Кожна з названих родин отримала від ТК «Буковель» пам’ятні сувеніри, п’ятиденні квитки на катання на лижах, а переможець змагань – родина Канітовських зі Львова, яка зайняла перше місце, - путівку на п’ятиденний відпочинок в ТК «Буковель».

Щиру українську пісню учасникам туристичного свята дарував Юрій Яремчук, а музичні композиції дарував саксофоніст Василь Литовчик.

Свята такого роду є характерними для ТК «Буковель», адже у своїй роботі з пропаганди здорового способу життя, вихованні свідомого, фізично здорового громадянина, курорт опирається на давні традиції галичан, зокрема роботу молодіжних товариств: «Сокіл», «Січ», «Луг», «Пласт», – які у містах мали спортивно-гімнастичний, а в селах – пожежно-спортивний характер. Олександр Шевченко, директор ТК «Буковель», депутат Івано-Франківської обласної ради, коментуючи необхідність проведення таких спортивно-оздоровчих закладів, підкреслив, що життя вимагає від людини підпорядкування дисципліні,стриманості й суворій розважливості.

«Особисто мені, – сказав О.Шевченко, – припали до душі і служать орієнтиром в роботі слова О Гайського, відомого пропагандиста фізичної культури і спорту про те, що «спорт-ефективний антипод розніженого життя; він збуджує змисл порядку та привчає людину до самокритики і контролю, вчить зневажати небезпеку, відкидати вихваляння та боягузтво». Тому такий фестиваль у ТК «Буковель» не перший і не останній: ми, збудувавши за 10 років повноцінну гірськолижну інфраструктуру, тепер ставимо собі за мету сприяти виховуванню фізично здорової особистості».