друкувати


Учені створили "Енциклопедію раку", яка доступна онлайн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-30 03:15:12

Учені створили "Енциклопедію раку", яка доступна онлайн. Енциклопедія створена на основі досліджень, присвячених зв'язку генетичного профілю ракових клітин та їх стійкості до різних протипухлинних препаратів.

Група вчених з інституту Сенгера (Sanger Institute) під керівництвом Меттью Гарнетта (Mathew Garnett) спільно з колегами з онкологічного центру Массачусетської лікарні загального профілю (Massachusetts General Hospital Cancer Center, США) вивчили генетичну інформацію 639 видів клітин ракових пухлин і їх чутливість до 130 лікарських речовин.

Інша група учених під керівництвом Леві Гарравея (Levi Garraway) з Dana-Farber Cancer Institute спільно з колегами досліджувала генетичну інформацію 947 видів клітин ракових пухлин, чутливість до лікарських засобів 479 з них і 24 протипухлинних ліків.

Учені припускають, що ці результати можна використовувати при лікуванні онкологічних хворих, щоб передбачити, які ліки будуть ефективними. Також база даних буде корисна при клінічних випробуваннях нових протипухлинних лікарських засобів. З використанням цього каталога були виявлені ліки, до яких може бути чутлива саркома Евінга (рак кісток, що переважно виявляється у дітей).

Джерело: Освітній портал