друкувати


В Івано-Франківську облаштують 15 пунктів зовнішнього незалежного оцінювання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-30 11:00:18

Майже п’ять тисяч абітурієнтів проходитимуть цьогоріч тестування зовнішнього незалежного оцінювання в Івано-Франківську. Про це розповіла днями начальник міського управління освіти і науки Наталія Микула.

З її слів, в обласному центрі Прикарпаття планується створити 15 пунктів ЗНО, в яких разом з 1553 випускниками загальноосвітніх навчальних закладів міста тестуватимуться також абітурієнти з низки районів області, зокрема з Богородчанського, Галицького, Надвірнянського, Тлумацького та Тисменицького районів, а також з міста Яремчі.

Як стверджує пані Микула, перша основна сесія ЗНО розпочнеться в Івано-Франківську 15 травня тестуванням з хімії і триватиме до 7 червня. Ті ж, хто з певних поважних причин не зможе взяти участь у тестуванні в зазначеній період, зможуть спробувати свої сили під час додаткової сесії – з 18 до 23 червня.

«За розподілом предметів, - говорить чиновниця, - лідерство має українська мова і література. Адже це є обов’язковий предмет. На нього заявилося 4742 учня. На другому місці – історія України, на третьому –математика, на четвертому – географія, на п’ятому – іноземна мова».

Проблема для міста, за словами начальника управління полягає в тому, що на момент початку основної сесії ЗНО для учнів перших – восьмих та десятих класів загальноосвітніх шкіл обласного центру навчальний рік ще не закінчиться. В той же час, 10 з 15 пунктів ЗНО в місті Івано-Франківську планується облаштувати на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Тож дирекції шкіл доведеться вишукувати додаткові дні, щоб наздогнати шкільну програму взамін навчального часу, витраченого на проведення ЗНО.

Автор: Сергій БІЛИЙ