друкувати


В Прикарпатському університеті провели акцію "Не вбивай себе!"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-29 10:00:04

Профілактика – дієвий захід у попередженні впливу негативних чинників на підростаюче покоління. Тому одним з основних завдань співробітників підрозділів міліції у справах дітей є упередження та недопущення вчинення молоддю злочинів та правопорушень, втягнення її у прірву алкоголізму та наркоманії.

А щоб ще більше звернути увагу молоді на те, наскільки небезпечними бувають наслідки протиправної поведінки, співробітники УМВС України в Івано-Франківській області спільно з адміністрацією Прикарпатського національного  університету імені В.Стефаника провели освітньо-профілактичну акцію для майже 600 першокурсників навчального закладу. Захід відбувався під гаслом “Не вбивай себе!”.

Звертаючись до студентів, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника Ганна Карась наголосила, що життя людині дається один раз і тому слід постійно замислюватися над тим, що прожити його треба гідно і ні в якому разі не ставати на шлях злочинності, наркоманії та алкоголізму.

Перед присутніми виступила начальник служби кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області майор міліції Алла Лемчак, яка ознайомила студентську молодь зі станом злочинності серед неповнолітніх. Варто зазначити, що порівняно із минулим роком динаміка підліткової злочинності зменшилася на 44 відсотки. З  початку року неповнолітніми скоєно 196 крадіжок майна, 18 пограбувань та 6 випадків незаконного заволодіння транспортними засобами. Алла Володимирівна закцентувала увагу юнаків та дівчат на проблемі, яка найбільше турбує суспільство – поширення наркоманії у молодіжному середовищі.

Зокрема, йшлося про те, що до кримінальної відповідальності притягуються троє студентів вузу за реалізацію наркотичних речовин. Також керівник підрозділу КМСД попередила присутніх студентів, які ще не досягли 18-річного віку, про недопустимість перебування у нічних розважальних закладах, про заборону тютюнопаління у невстановлених місцях та на території навчального закладу. На зустрічі також обговорювалося питання профілактики  вживання спиртних напоїв. Наголошувалося на тому, що стан алкогольного сп’яніння – одна з основних причин вчинення злочинів і правопорушень.

У другій частині профілактичної акції студенти познайомилися з міліціонером  - жінкою , яка вміє та знає, як захиститися від нападника чи правопорушника. Перед присутніми із пізнавальною програмою з вивчення основ самозахисту виступила працівник спецпідрозділу «Грифон» старший лейтенант міліції Анна Палагнюк.  Офіцер міліції  показала присутнім прийоми рукопашного бою, за допомогою яких можна захиститися від нав’язливої людини, хулігана чи навіть грабіжника.

Хочеться сподіватися, що захід, який відбувся, сподобався студентам і після спілкування з правоохоронцями ці юнаки та дівчата серйозніше замислюватимуться над власними вчинками. До слова, подібні профілактичні акції будуть проводитися і надалі.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області