друкувати


Андрій Квятковський - чемпіон України з вільної боротьби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-26 10:15:36

У Запоріжжі завершився Чемпіонат України з вільної боротьби, на якому наш край представляли 11 спортсмені. Незважаючи на те, що кількісно було більше чоловіків (6 проти 5-ти), та якісніше виступили саме представниці слабкої статі, які здобули 2 срібла та бронзу. Єдине "золото" з Запоріжжя привіз Андрій Квятковський.

Серед жінок у вазі до 48 кілограмів за Прикарпаття боролася Ілона Семків, але вона в одній восьмій фіналу поступилася волинянці Юлії Кузьмів у третій сутичці з рахунком 1-3 і зайняла 8 місце

Вага до 51 кілограму звела у чвертьфіналі двох наших землячок: Ірина Олійник програла Мар'яні Безрукій. Мар'яна ж у півфіналі перемогла донетчанку Анжелу Причепій, але у фіналі у двох сутичках поступилася Лілії Горішній зі Львова. Ірина Олійник зайняла п’яте місце.

Вага до 55 кілограм. Ірина Харів пройшовши кваліфікацію де перемогла у двох сутичках Ганну Старигіну з Києва пройшла у основну сітку змагань і дійшла до фіналу. Це була справжня міні-сенсація змагань адже на чвертьфінальній стадії турнірної “драбинки” Ірина Харів виграла у титулованої донеччанки, віце-чемпіонки світу-2011 Тетяни Лазарєвої — 2:1. У чвертьфіналі була подолана Лариса Скоблюк зі Львова. Півфінал Ірина з легкістю пройшла у двох сутичках, де була здолана Вікторія Лата з Херсону. Однак у фіналі і Харів не встояла в поєдинку проти львів’янки Ірини Гусяк, яка здається, нарешті відновилась після травми. Перший період виграла Гусяк — 1:0, далі Харів зуміла схилити шальки суддівських терезів вже на свою користь — 4:3, але в заключній двохвилинці Ірина Гусяк все-таки довела свою перевагу — 1:0.

Нелегкий жереб випав у вазі до 63 кілограм Мар'яні Квятковській. У одній восьмій Мар'яна зійшлася з майбутньою переможницею турніру Аллою Черкасовою зі Львова, щоправда після поразки через втішні поєдинки Мар'яна спершу здолала Ганну Телькову з Києва два рази по 6-0, а у втішному фіналі за бронзу вийшла переможницею у поєдинку проти Ганни Василенко з Одеси

Чоловіки

55 кг


Микола Угринчук у одній восьмій переміг Армена Аракеляна з Києва, і після цього у чвертьфіналі легко поборов Андрія Кравченка, та все ж за крок до фіналу програв майбутньому чемпіону – Юрію Голубу із Сумщини. До речі Голуб у чвертьфіналі здолав ще одного франкічанина Любомира Литвинчука, який у одній восьмій переміг харків’янина Вадима Горбенка. Ще один франківець Віталій Гурський також дістався півфіналу, пройшовши сито кваліфікації, де здолав донеччанина Олександра Туяхова, а згодом у одній восьмій ще одного представника донецького регіону - Ігоря Хавалджи. Чвертьфінальним суперником франківчанина був Іван Никодим з Одеси і його Гурський переміг у додатковій третій сутичці. На півфінал просто невистачило сил і легка перемога дісталася Сергію Ратушному з Києва. У втішних поєдинках "злим генієм" для наших земляків став Віталій Руденко з Київської області, який переміг спершу Любомира Литвинчука і франківець зайняв 10 місце, а згодом у матчі за бронзу поборов у третій додатковій сутичці з рахунком 7-5 Миколу Угринчука. Натомість Віталій Гурський після поразки у півфіналі і свій втішний матч за бронзу також програв і також у додатковій третій сутичці представнику Запоріжжя – Юрію Лєдєньову. То ж два п’ятих місця.

60 кг

У цій ваговій категорії наш край представляв один Володимир Юркевич, але він поступився ще на стадії кваліфікації Василю Крилю із Запоріжжя. Зайнявши в результаті 18 місце

66 кг

Справжньою втіхою для нашого краю став виступ Андрія Квятковського, який після проходження сита кваліфікації, де був подоланий полтавчанин Віталій Макаренко, набрав хід і почергово здолав у одній восьмій киянина Дмитра Малєнкова, а у чвертьфіналі львівського борця Миколу Бурдана. За крок до фіналу тільки додаткова сутичка дозволила нашому землякові перемогти Семена Радулова із Одеси. Фінал тримав глядачів у напрузі до останніх хвилин і тільки у додатковій сутичці перемога далася Андрієві. 2-1 він переміг киянина Андрія Нагорного.

74 кг

У найбільшій вазі нашу область представляв Ігор Василишин. Попри всі старання Ігор зайняв сьому сходинку: перемога у кваліфікації над запоріжцем Кирилом Кірпіньовим, ще одна звитяга у третій сутичці над львів’янином Артемом Котовим і поразка у чвертьфіналі від представника Київської області Андрія Шалюти.

Джерело: sport.if.ua