друкувати


Спалення сухої трави спричинило багато пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-24 09:40:34

Пожежі сухої трави на Прикарпатті останніми днями набирають масового характеру та є зумисними. Земля почорніла від людського недбальства. Почорніла у буквальному розумінні слова. Випалені ділянки вкрили страшними виразками усю область. У деяких випадках вогонь перекидався на господарські та житлові будівлі.

Ситуацію намагаються виправити фахівці Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області. Вони подвірно обходять окремі села, вручаючи людям тематичні листівки, пояснюють, чому таке «господарювання» на обійстях є неприпустимим, якої шкоди це завдає довкіллю та яка відповідальність загрожує за самовільне спалення сухої трави.

Деякі селяни ставляться до спалення стерні вкрай негативно. 65-літній пан Леонід із Хом’яківки Тисменицького району обурений діями односельчан: учора хтось підпалив суху траву на полі, що межує із його садибою. Якби чоловік вчасно не помітив цього та не встиг загасити полум’я, тепер, упевнений, залишився би без стайні. 73-річна пані Параска із села Черніїва того ж таки району запевняє, що колись хазяї були набагато відповідальнішими. Навіть якщо хтось десь і спалював траву на ділянці, то пильно стежив за цим процесом із відром води у руці. Саме тому, каже, пожеж було менше.

Будемо сподіватися, що проведена працівниками Управління Держтехногенбезпеки в області масово-роз’яснювальна робота серед населення дасть свої результати і уже незабаром кількість пожеж, спричинених спалюванням сухої трави, знизиться. Наразі ж лише у Тисменицькому районі у період з 16 по 22 березня зареєстровано 43 такі вогневі випадки.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області