друкувати


Екскурсію польськими замками та палацами пропонує новий Путівник

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-22 02:00:02

Путівник «Польські замки та резиденції України» презентував вчора київський журналіст і мандрівник Дмитро Антонюк.

Путівник у двох частинах вийшов друком у видавництві «Грані-Т» за підтримки «Польського інституту» в Києві. Він дає географічний, історичний та архітектурний опис кількох десятків колись побудованих для польської шляхти пам’яток архітектури, серед яких як замки, тобто оборонні споруди, так і резиденції-палаци. Сам автор характеризує свій твір як «мандри з елементами розвідки» і стверджує, що це вже далеко не перший складений ним путівник. Раніше з-під його пера побачили світ путівники пам’ятками Вінничини, Полтавщини та Житомирщини.

Як стверджує пан Антонюк, він професійно подорожує з 1992 року, коли йому виповнилось 16 років і він вирішив цілеспрямовано виїхати в іншу місцевість, щоб подивитись якусь архітектурну пам’ятку, втім мандрівником себе вважає з дитинства, коли батьки купили автомобіля і час від часу кудись вивозили сина.

Над презентованою книгою Дмитро працював 2,5 роки, розпочавши її ще 2009 року, втім, - зізнається, - навіть віддавши книгу у верстку, весь час знаходив якісь нові пам’ятки, які не увійшли до первинного варіанту, проте які він волів би бачити у своїй книзі. «Я не претендую, - зазначає автор, - на якусь енциклопедичність. Я не кажу про те, що побував у кожному селі і описав кожну пам’ятку. Я навіть буду дуже радий, якщо я щось прогавив і комусь з вас вдасться зробити власне відкриття».

Автор: Сергій БІЛИЙ