друкувати


Івано-франківці за компослуги платять справно, особливо за воду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-21 02:40:44

З усіх комунальних послуг, які надаються в обласному центрі Прикарпаття найкраще івано-франківці платять за холодне водопостачання.

Про це повідомив, посилаючись на статистику оплати за комунальні послуги в лютому цього року, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку Івано-Франківського міськвиконкому - начальник управління начальник управління планування та реформування Михайло Смушак.

З його слів, комунальному підприємству «Івано-Франківськводоекотехпром» в лютому місяці вдалося зібрати 102,8 % плати за холодне водопостачання. Зі слів пана Смушака, такий високий відсоток плати за воду є певною мірою традиційним. Так, в лютому 2011 року він склав 101,9%.

Найменшим є відсоток проплати за надання послуг з ценралізованого опалення. В лютому цього року він склав лише 68,4%. Втім, заступник керівника комунальної галузі міста вважає, що драматизувати з даного приводу не варто, оскільки традиційно в зимовий період сума нарахувань є дуже високою і мешканці компенсують нестачі у подальші місяці. А відтак сьогодні можна говорити, що івано-франківці 100-відсотково розраховуються за тепло.

Суттєво знизився цьогоріч порівняно з відповідним періодом минулого року відсоток зборів з мешканців міста квартплати. Так, за словами пана Смушака, середній показник оплати за утримання будівель та прибудинкових територій по ЖЕО №№2, 8 та 9, комунальних підприємствах «Єдиний розрахунковий центр» та «Дирекція замовника» в лютому цього року склав 80,8%, в той час як в лютому 2011 року ця цифра становила 104,4%. Комунальники пояснюють такий спад створенням нового підприємства – КП «Єдиний розрахунковий центр», який цього лютого зібрав лише 63,7% квартплати. Втиім, як стверджує М.Смушак, цей показник є прогнозованим, він був закладений до бізнес-плану і вже на вересень цього року прогнозується його підвищення до 80-85%, а до кінця поточного року – до 90%.

92,7% склав у лютому цього року середній показник зборів за вивезення в Івано-Франківську твердих побутових відходів. При цьому найвищий відсоток – 94,7% - дало комунальне підприємство «АТП – 0928», найнижчий – Автоколона-2222, яка зібрала 75,1% оплати.

Автор: Сергій БІЛИЙ