друкувати


Насправді сміх – це серйозна справа

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-21 09:00:54

Що потрібно, аби нам, заклопотаним особистими проблемами, закортіло посміхнутися чи ще краще розреготатися від душі?

Для цього насправді потрібно зовсім мало – мати бажання і прийти першого квітня, коли святкують інтернаціональний «день дурнів», «день сміху», «день жартів» до Музею історії міста Коломиї на виставку відомого карикатуриста зі Львова, уродженця Коломийщини Андрія Крицуна. Цього разу митець представить нам дружні шаржі під «смачною» назвою «Лимонад».

Шарж – різновид карикатури. Сатиричне, добродушно-гумористичне зображення, зазвичай, це портрет. Для простого пересічного громадянина слово «гумористичне» означає «несерйозне». Тому що це кумедне зображення конкретних осіб в журналах, газетах та інших виданнях має на меті розважити читача.

«Можу сказати, що ідея влаштувати цю виставку виникла випадково, про те випадковості не випадкові. Я приїхав до Коломиї в особистих справах і якось зустрівся зі своїми давніми товаришами, зокрема це Андрій Сава, Петро Бойчук, Віктор Будзінський та інші. Спілкувалися довго і на різні теми. Отак слово за слово – і хлопці запропонували мені зробити виставку у рідній Коломиї, на що я не вагаючись погодився, адже все-таки я -коломиєць, а знають мене і мої роботи, певно, більше у Львові та за кордоном. До слова, організацію виставки на себе бере громадська організація «Український рід», що мене приємно вразило», – поділився Андрій Крицун.

Насправді сміх – справа серйозна, без нього нікуди в житті, адже саме сміх – це вираз емоційного стану людини. Втрата здатності сміятися – означає втратити важливу властивість душі.

Дорогі коломийці, запрошуємо вас відвідати та «скуштувати» виставку найдружнішого в світі шаржу «Лимонад» від Андрія Крицуна.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА