друкувати


Прикарпатська молодь матиме власну облраду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-20 11:00:25

Створити молодіжну модель Івано-Франківської обласної ради мають намір керівник громадської організації «Український вектор» Микола Гавриляк, голова Обласної молодіжної адміністрації Ганна Крисюк та депутат обласної ради, директор готельного комплексу «Буковель» Олександр Шевченко, з ініціативи яких стартує унікальний за своїми масштабами молодіжний проект імітаційного моделювання управлінської діяльності облради за допомогою навчально-рольової гри, спрямованої на умовне відтворення нормотворчої роботи головного представницького органу області та процесу виборів до облради.

За словами Миколи Гавриляка, проект триватиме протягом одного місяця: з 20 березня по 20 квітня і матиме своєю головною метою лобіювання молодіжних ініціатив, вирішення проблем молоді області, ознайомлення учасників проекту з молодіжною політикою і самоврядуванням на місцях.

По суті він відтворює весь процес реалізації права громад на місцеве самоврядування: від реєстрації кандидатів та партій і виборчої кампанії до формування фракцій, депутатських комісій та нормотворчої діяльності. Примітно, що при реєстрації молодіжних партій їх засновникам заборонено використовувати навіть натяки на назви реально існуючих політсил.

Як стверджують організатори проекту, ними планується залучити до участь у молодіжній обласній раді не менш, як 20 тисяч молодих прикарпатців з різних районів області, в кожному з яких буде призначено спеціальних представників. При цьому ті молодіжні депутати, які виявлять найбільшу активність під час засідань молодіжної облради, будуть в подальшому призначені помічниками-консультантами справжніх депутатів головного представницького органу Івано-Франківщини.

Автор: Сергій БІЛИЙ