друкувати


"Шлях, який обирає молодь"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-17 12:15:54

Освіта не повинна бути метою, вона має стати засобом досягнення мети у вигляді гарної роботи. Це одна з найголовніших причин для проведення інформаційної та профорієнтаційної роботи з молоддю. Діти повинні орієнтуватися в тенденціях ринку праці, мати реальне уявлення про те, яких фахівців забагато, а яких замало, і на них більший попит.

Саме з цією метою спеціалістами відділу активної підтримки безробітних Коломийського міськрайонного центру зайнятості та за допомогою педагогів і викладачів Коршівського професійного аграрного ліцею було організовано та проведено 14 березня 2012 року день відкритих дверей даного навчального закладу для учнів старших класів Коломийщини.

Гостинно відчинилися двері ліцею і присутні мали можливість ознайомитись з історією закладу в музеї, що розташований на 1-му поверсі, далі господарі показали майстерні та класи, де проходить навчання майбутніх кухарів, слюсарів з ремонту автомобілів; ознайомили з технікою та машинами, що є невід"ємними складовими для навчання майбутніх водіїв та трактористів-машиністів с/г виробництва.

Зі вступним словом до присутніх звернулась начальник відділу активної підтримки безробітних Бакай Олександра Семенівна, яка наголосила, що правильний вибір професії – це той крок, який визначає подальшу долю та життєву дорогу. Олександра Семенівна зауважила, що на зміну теперішньому поколінню працівників має прийти молодь цілеспрямована та впевнена в завтрашньому дні. Щоб вона була саме такою, варто приділяти увагу запотребованим професіям на ринку праці, професіям, які зроблять молоду людину конкурентноздатною на ринку, які дозволять розраховувати на працевлаштування з гідним рівнем оплати. Розказавши про послуги, що надаються службою зайнятості, О.Бакай наголосила також про працевлаштування випускників на перше робоче місце з наданням дотацій роботодавцю за кошти Фонду.

Директор ліцею Іваночко Оксана Дмитрівна розказала гостям про умови вступу та ознайомила з переліком спеціальностей, за якими здійснюється навчання. Теперішні студенти з гордістю розповідали про студентське життя , свої успіхи та нагороди під час навчання, ділилися планами на майбутнє, а в приклад ставили випускників ліцею,розповідаючи про їхню подальшу долю та кар'єрне зростання.

"Дай Вам Боже, щоб в руках завжди було ремесло" - розпочав свій виступ сільський голова Бежук І.А., побажавши дітям свідомо і виважено підійти до вибору майбутньої професії, бо це – дуже важливий чинник, адже нікому не хочеться викинути на вітер і згаяний час і гроші (якщо говорити про платне навчання), щоб через пару років навчання зрозуміти, що вибрана професія – зовсім не те, що вам було потрібно.

Доцільним було і запрошення роботодавців. А особливо запам’ятається присутнім виступ колишнього випускника ліцею – керівника фермерського господарства, депутата районної ради – Куничака Ярослава Васильовича, який по-батьківськи закликав дітей обирати професії аграрної сфери, бо "… якщо буде мука, то буде й хліб, а отже й визнання й оцінка людини на селі…"

На завершення слід зазначити, що якщо кожна молода людина зрозуміє, що її життя залежить від неї самої, якщо при вирішенні питання, куди піти навчатися вона керуватиметься як об'єктивною інформацією ("треба"), так і своїми "хочу" та "можу", а не престижністю спеціальності, то робота щоденно приноситиме задоволення, дасть можливість реалізувати професійні здібності та буде запорукою успішного життя.

Заходом охоплено 200 осіб.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА