друкувати


Більшість бездомних тварин в Івано-Франківську таки вбивають

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-17 09:55:30

З 3027 виловлених в місті Івано-Франківську бездомних тварин лише 465 було піддано стерилізації, щепленню і повернуто в те місце, де їх забрали. Про це повідомив днями директор комунального підприємства «Полігон ТПВ» Богдан Тимочко.

З його слів, решту тварин або ж (малу їх частину) до 2 місяців тримають у тимчасовому притулку комунального підприємства на той випадок, якщо їх захочуть взяти на руки мешканці, або ж (ще меншу частину) віддають у приватний притулок для тварин у селі Павлівка, хоча там і без того є чимало своїх тварин. Найбільш ж частину піддають евтаназії: присипляють (читай: вбивають), а трупи складують у спеціальних морозильних установках, після чого передають на Коломийський ветсанзавод для переробки.

Це, як стверджує пан Тимочко, «гуманний» варіант боротьби з бездомними тваринами, до якого комунальники змушені були вдатись під тиском європейського співтовариства в зв’язку з Євро-2012.

За словами директор «Полігону ТПВ», цього річ на потребу відлову бездомних тварин з міського бюджету виділено 180 тисяч гривень, ще 80 тисяч – на потреби стерилізації.

Автор: Сергій БІЛИЙ