друкувати


Відбулося засідання комісії з присудження премії імені Я.Лукавецького за 2011 рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-16 02:00:41

15 березня 2012 р. під головуванням заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Р.Іваницького відбулося засідання комісії з присудження премії імені Я.Лукавецького за 2011 рік.

Премія імені Я.Лукавецького була встановлена в 2002 р. Івано-Франківською облдержадміністрацією з метою популяризації кращих творів мистецтва, архітектури і дизайну, піднесення їхньої ролі у духовному відродженні та естетичному вихованні.

За підсумками обговорення щодо призначення щорічної премії комісія прийняла рішення затвердити переможцем у номінації «Образотворче мистецтво» художника Мирослава Ясіньского (м.Коломия, подання Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника), переможцем у номінації «Народне мистецтво» вишивальницю Євдокію Аннюк (м.Коломия, подання Спілки майстрів народного мистецтва «Журавка»).

Управлінню культури доручено організувати вручення лауреатам Дипломів і Почесних знаків премії в Івано-Франківському художньому музеї 28 березня 2012 р.

Довідково. Ясінський Мирослав. Народився 14.02.1956 р. в с.Ковалівка на Коломийщині. Закінчив Косівський технікум народних художніх промислів та Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва. Є співавтором проекту оформлення інтер’єрів Музею “Писанка» в Коломиї. Працює викладачем відділу образотворчого мистецтва Коломийського педагогічного коледжу. Активний учасник мистецьких виставок. Твори експонувалася на 20 міжнародних та численних всеукраїнських виставках. Під керівництвом М.Ясінського студенти створюють професійні мистецькі твори, він є художником-ілюстратором та дизайнером з оформлення книг. Нагороджений грамотами органів державної влади та громадських організацій.

Аннюк Євдокія. Народилася 05.12.1946 р. в с.Сороки на Городенківщині. В ранньому віці залишилася без батьків з старенькою бабусею. 12 років Євдокія була прикута до ліжка. Членкиня Спілки майстрів народного мистецтва «Журавка». Організатор персональних виставок у Коломиї, Львові та Івано-Франківську. Створила багатий світ орнаментальних мотивів. Майстриня добре знає традиційно-регіональні особливості народного вишивання Гуцульщини, Покуття та інших сусідніх районів.

Джерело: Управління культури Івано-Франківської ОДА