друкувати


Започатковано співпрацю між Прикарпатським університетом та Карловим університетом Праги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-13 05:00:46

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника перебувають представники Карлового університету з Праги (Чеська Республіка): директор Інституту східноєвропейських студій Філософського факультету Марек Пшигода та науковий співробітник цього ж інституту Станіслав Туміш.

Сьогодні відбулося підписання угод про наукову та навчальну співпрацю між Філософським факультетом Карлового університету та Інститутами історії і політології, а також філології Прикарпатського національного університету. Вони стануть основою для проведення спільних досліджень, обміну інформацією та науковою літературою, організації конференцій і симпозіумів, взаємних програм обміну, наукових стажувань і мовних практик науково-викладацьких кадрів, аспірантів і студентів.

Про перспективи співпраці двох вузів говорять виконувач обов’язків ректора Прикарпатського університету доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда та чеський гість Марек Пшигода:

Контакти між двома навчальними закладами, які розпочалися 2009-о, у травні наступного року повинні увінчатися остаточною угодою, тобто на рівні університетів.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК