друкувати


Без копійки в кишені, зате ситі обіцянками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-13 02:40:13

Від січня 2011 року викладачі Коломийського комп’ютерного коледжу працювали без регулярної виплати зарплатні. Замість виплати заробленого, засновник коледжу годував їх обіцянками, що найближчим часом проблему буде розв’язано. Проте звільнення нагрянуло швидше, ніж розв’язання проблеми і виплата омріяної зарплатні.

Отож у кінці минулого навчального року в зв’язку з ліквідацією коледжу його працівників було звільнено. Не дочекавшись жодної заробленої копійки, педагоги стали на облік у центр зайнятості для отримання допомоги по безробіттю і пошуку кращої долі там. Протягом чотирьох місяців, відповідно до наданої довідки про середню заробітну платню (для нарахування виплат на випадок безробіття), що була підписана одним із засновників навчального закладу М.І. Юзюком, центр зайнятості нараховував і надавав їм фінансову допомогу. Аж раптом у лютому ц.р. з’ясувалося, що сума виплат була нарахована неправомірно, оскільки інформація в згаданих довідках про суму сплачених коледжем страхових внесків недостовірна.

Тепер звільнені працівники Коломийського комп’ютерного коледжу опинилися не лише без зарплатні, але й без належної соціальної допомоги, а центр зайнятості постав перед проблемою повернення коштів, виплачених на основі недостовірних довідок про середню заробітну платню.

Коломия ВЕБ Портал стежить за подальшим розгортанням подій та інформуватиме про нововиявлені факти.