друкувати


«Шоколадні вірші про кохання»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-05 12:00:41

«Шоколадні вірші про кохання». Ідея збірки під такою назвою з’явилася як не дивно, не завдяки ліриці. Натхненням послугував олійний живопис молодої київської мисткині Надії Коломієць. Її роботи стали ілюстраціями до книги у оригінальний спосіб — адже художниця не читала самих віршів. Вона лише зобразила власні фантазії щодо кохання, кави і шоколаду. Які згодом виявилися чудовим доповненням для тематичної збірки.

Мистецька виставка, присвячена шоколаду і коханню, наразі мандрує кав’ярнями Львова. Саме там на свято усіх Закоханих і відбулася перша презентація збірки віршів. До Івано-Франківська вона завітала у перший день весни. Книга вмістила лірику 17-ти сучасних авторів. Однією з них стала Мар’яна Кіяновська. Львівська поетеса зізнається — славнозвісний і модний у всі часи какаопродукт і любов — це ті дві речі, без яких вона не може уявити свого життя.

Що найцікавіше — інтимна поезія та рядки, присвячені найулюбленішим ласощам, створені письменниками різних поколінь. Від лауреата Шевченківської премії та Президента асоціації українських письменників Тараса Федюка до 20-літніх дебютанток. Святкову книгу вже презентували столиці. Найближчим часом Шоколадні вірші про кохання їх творці читатимуть в Ужгороді та Чернівцях.

Джерело: Радіо «Західний полюс»