друкувати


Прикарпатських сиріт навчали фінансової грамотності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-05 11:00:18

Спокуса грошима. Найчастіше саме батьки навчають молодь, як уникнути її. Якщо ж підлітки позбавлені батьківського піклування, про це подбають священики, податківці, банкіри та чиновники. Усіх їх запросили на зустріч із сиротами 15–17 років, а також опікунами цих молодих людей.

Близько 12 з понад 40 цих підлітків у 2012-му стануть повнолітніми. Не лише їх, але й опікунів цікавить питання — чи варто розраховувати на подальшу державну допомогу. І чи є можливість її збільшити — адже коштів як завжди не вистачає.

Заняття з фінансової грамотності — це крок у доросле життя. Адже вже у 15-тирічному віці у підлітків з являються нові джерела прибутку — 150% стипендії у навчальних закладах. Як правильно розпоряджатися грошима, якими пільгами користуватимуться надалі діти-сироти і куди їм звертатися за допомогою — ось про що йдеться на таких зустрічах.

Школа фінансового успіху тільки розпочала свою роботу. Зустріч із дітьми та їх піклувальниками — лише перший етап. Наступним стане заняття виключно з молодими людьми, і проходитиме воно у навчальній формі тренінгу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»