друкувати


У краєзнавчому музеї — виставка присвячена тваринам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-27 03:00:28

90 відсотків усіх безпритульних тварин на вулиці — це чиїсь колишні домашні улюбленці. Минулого року в країні офіційно заборонили їх відстріл. Та розмноження вуличних собак і котів набирає загрозливих масштабів. Найгуманніший варіант припинення такої своєрідної епідемії — стерилізація. У міжнародний день, присвячений цій процедурі, у Івано-Франківську презентували виставку, присвячену тваринам.

На виставці представлені найрізноманітніші зразки декоративно-прикладного та образотворчого мистецтв. Їх автори — це школярі початкових класів, вихованці мистецьких навчальних закладів краю, а також вже відомі художники. Тематика робіт, звісно, анімалістична. Окрім найпопулярніших героїв — собак та котів, у експозиції зустрічаються також зображення коней і навіть носорога.

На виставці представлені також світлини. Їх автори — волонтери товариства захисту тварин «Дім Сірка», які зробили ці фотознімки у притулках. На жаль, майже чверть утриманців таких приватних закладів не перезимували. Передусім від морозів загинули цуценята. Тож організація прагне за допомогою місцевої влади створити державний прихисток для чотирилапих, якого так бракує у місті. А ще — агітує за стерилізацію домашніх та дворових улюбленців, і гуманне поводження з ними.

Джерело: Радіо «Західний полюс»