друкувати


Вогняна стихія безжалісна…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-24 09:40:11

Незважаючи на неодноразові застереження фахівців Управління Держтехногенбезпеки, в Івано-Франківській області і далі трапляються випадки пожеж з травмуванням та загибеллю людей на них. За минулу добу на території Прикарпаття зареєстровано 4 пожежі, у вогні загинуло троє людей, з них - 1 малолітня дитина. Ще одна особа під час пожежі отримала травми.

Пожежу, що виникла 23 лютого на одному із обійсть у селі Цінева Рожнятівського району, помітила місцева жителька, котра вранці поралась по господарству. Побачивши клуби диму, що виринали з вікон та дверей сусідської оселі, жінка чимдуж кинулась на допомогу. Вона знала, що в будинку знаходиться двоє стареньких людей. Сусідка відчинила вхідні двері. Перед нею на підлозі лежали обоє пенсіонерів, вони не подавали жодних ознак життя. Зрозумівши, що уже нічим не допоможе сусідам, жінка викликала рятувальників. Цього разу вогонь встиг зробити свою чорну справу, забравши життя 91-річної жінки та її 89-літнього чоловіка. За даним фактом пожежі ведеться дізнання.

Ще одне нещастя трапилося минулої доби у селі Сопів на Коломийщині, де під час пожежі в одному із житлових будинків загинула 5-літня дівчинка. ЇЇ 42-річну матір з термічними опіками тіла каретою швидкої медичної допомоги було доставлено до Коломийської ЦРЛ. Пожежу у тій хаті помітив оператор однієї із автозаправок, котра знаходиться неподалік. Він же викликав пожежно-рятувальну службу та медиків. Вогонь завдав господарям чималих матеріальних збитків: знищено телевізор, пошкоджено стіни та стелю на другому поверсі будинку, меблі і речі домашнього вжитку. Що призвело до трагедії, наразі невідомо.

З початку року на території Івано-Франківщини виникло 323 пожежі, вогонь забрав життя 15 мешканців краю.

Управління Держтехногенбезпеки в області вкотре звертається до усіх мешканців краю: не допустіть пожежі у своїй оселі, будьте обачними та обережними, дотримуйтесь правил пожежної безпеки в побуті. Бережіть життя своє та оточуючих вас людей.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області