друкувати


На Прикарпатті розпочався традиційний тиждень танцю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-22 11:15:07

На Прикарпатті розпочався традиційний тиждень танцю. Щороку у лютому шанувальників естрадно-спортивної хореографії збирає «ФЕСТ». Цьогоріч через тривалий карантин у школах 22-й фестиваль опинився під загрозою. Адже попередніх репетицій у колективах було недостатньо.

Не змогли приїхати і далекі гості із Білорусі та Молдови. Тож найвіддаленішими гостями фесту стала незмінна «Енергія» із Соснового Бору під Санкт-Петербургом. Однак результат організаторів втішив — на «Фест-2012» завітали значно більше учасників, аніж очікували. Цьогоріч змагатимуться близько пів сотні колективів.

Попри недитячий вік мистецького заходу, він збирає дедалі молодшу аудиторію. А також зовсім юні колективи. Директор фестивалю каже, — це і є його основна відмінність від ранніх «Фестів». А також — щоразу інші танцювальні постановки. У їх наповненні та тривалості учасників не обмежують.

Іноді на Фесті презентують справжні хореографічні мініспектаклі. Головна вимога — аби зберігався естрадний жанр та було цікаво. Ансамбль «Роксолана» зі столиці Гуцульщини привіз не традиційні етно-мотиви, а модерні танці під актуальний музичний супровід. Іспанська пристрасть, як виявилось, близька до темпераменту дівчат з Коломиї.

22-ге свято естрадно-спортивного танцю «ФЕСТ-2012» завершиться гала-концертом 26 лютого. А вже влітку кращі його учасники продемонструють свою майстерність на фестивалі у польському місті Закопане.

Джерело: Радіо «Західний полюс»