друкувати


Найпопулярніші серед молоді Прикарпаття книги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-22 09:00:46

Обласна бібліотека для юнацтва завершила моніторинг рейтингу «Краща книга року в молоді Прикарпаття-2011». Дослідження проводилося бібліотеками області методом опитування (експрес-анкета, інтерв’ю), проведення піар-акції «сучасні книги для молоді».

Як зазначають організатори, анкетування відобразило багату палітру у прихильності до тих чи інших літературних жанрів чи письменників. У тенденціях відзначення кращих творів є певна перевага української книги.

Молоді користувачі бібліотек області назвали лідером у номінації «сучасна українська проза» В. Шкляра «Чорний ворон», М. Матіос «Вирвані сторінки з автобіографії», Л. Дашвар «Мати все», «Молоко з кров'ю», «Райцентр», С. Жадан «Ворошиловград», І.Роздобутько «Гудзик», «Дві хвилини правди», Л. Романчук «Місто карликів».

У номінації «поезія» визнана кращою лауреат Шевченківської премії Л. Костенко за збірки «Мадонна перехресть» та «Річка Геракліта».

У номінації «художня краєзнавча література» молодь надала перевагу Ю. Андруховичу за книгу «Лексикон інтимних міст», Т. Прохасько – «Ботакє», С. Процюку — «Троянди ритуального болю».

Серед авторів-фантастів читачі відзначили Марію та Сергія Дяченків «Ритуал» і «Спадкоємець».

Серед зарубіжних письменників — Я. Вишневського «Самотність в мережі», П. Коєльо «Алхімік», «Одинадцять хвилин», М. Леві «Все, що не було сказано».

Джерело: Радіо «Західний полюс»