друкувати


Викрито заниження податкових зобов’язань на одному з підприємств Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-21 02:15:18

Перевіркою встановлено завищення податкового кредиту з податку на додану вартість посадовими особами підприємства, сформованого на підставі отриманого товару, підтвердженого податковою накладною.

Оскільки постачальником, в зв’язку з поверненням товару (поліетилену) покупцем, надано розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, то останнім не відображено розрахунок в податковому обліку та не відкориговано суму податкового кредиту в сторону зменшення на 102 тис.грн, як наслідок занижено податкові зобов'язання.

Крім того, в податковому обліку з податку на прибуток підприємства, товариством невірно відображено собівартість придбаних (виготовлених) та реалізованих товарів (робіт, послуг) та витрати, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування, внаслідок чого завищено витрати на суму 78 тис.грн.

За встановлені порушення Податкового кодексу підприємству донараховано податків разом із застосованими штрафними (фінансовими) санкціями на загальну суму 156 тис.грн та складено протоколи про адміністративну відповідальність на керівника та головного бухгалтера. 

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області