друкувати


У Коломийському ліцеї послуг освятили духовну світлицю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-20 10:40:24

Вісім священнослужителів на чолі з владикою Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколаєм Сімкайло освятили світлицю в Коломийському професійному ліцеї сфери послуг.

З нагоди відкриття осередку духовності до навчального закладу завітали представники духовенства, влади, учні та викладачі.

Чин освячення здійснив Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Миколай (Сімкайло). Опісля єпарх очолив Божественну Літургію, яку співслужили: о. В. Дрозд, о. В. Касіян, о. М. Остафійчук, о. В. Дмитрук та о. В. Білослудцев.

Майже рік кропіткої праці учнів та вчителів і в ліцеї відтепер є простора світлиця, куди можна буде прийти помолитися. Також в майбутньому тут планують проводити уроки християнської етики і моралі, тематичні зустрічі та лекції.

Євген Федор, директор Коломийського професійного ліцею сфери послуг подякував усім за підтримку і допомогу та наголосив на важливості у теперішній час духовного виховання підростаючого покоління.

«З року в рік наш заклад розростається і вже досягнув величини кількості учнів в три рази більшої від початкової і зараз у нас налічується 718 учнів. Безумовно, що виховання можливе лише на духовних, національних патріотичних засадах, що ми і прагнемо. Ця каплиця це додаткова площина збудована власними руками учнів і кожен представник навчального закладу долучився до її створення», – зазначив Є. Федор.

Важливість події засвідчив і той факт, що на відкриття завітали представники обласної влади. Зокрема заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Руслан Гусак передав вітання від очільника області Михайла Вишиванюка та подарував ікону для світлиці.

Руслан Гусак наголосив, що «віра - це надзвичайно могутня зброя, яку нам дав Бог у цьому світі. Тому що без віри не має життя. Людині коли надзвичайно важко вона звертається до Бога і просить перш за все здоров’я і допомоги в тій чи іншій ситуації. А де це можна знайти, як не у спілкуванні з Богом в такій затишній світлиці. Радує те, що за останні роки не лише на території Коломийського району, Івано-Франківської області а в цілій Україні відкрилася дуже велика кількість духовних споруд , це говорить про їх необхідність для людей».

Гості події прийшли не з пустими руками. З нагоди освячення ще одного духовного осередку єпископ Микола Сімкайло подарував для ліцею портрет Тараса Шевченка, зображення національних символів України та посібники «Сім’я – територія без насильства», а представники влади ікони.

Духовну опіку побудови святині здійснював отець Володимир Дрозд, декана Корницький, який проводить в ліцеї духовні навчання та відправляє богослужіння. Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії української греко-католицької церкви Микола Сімкайло високо оцінив зроблену роботу та подякував усім хто долучився до побудови світлиці.

Микола Сімкайло Владика Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ звернувся до студентів «На вас покладаємо надію, бо ви належите майбутньому, а майбутнє належить вам. Нехай вашим щоденним кредом буде вислів – молись і працюй. Адже молитва і праця – це немов два крила юності, які впевнено проведуть із дитинства у доросле життя. Приходіть до цієї святині та просіть у Господа здоров’я душевного і тілесного. Вимолюйте благословення для своїх ближніх, родини та друзів, для процвітання України».

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА
Джерело: Коломийські ВІСТИ