друкувати


У Карітасі відгомоніла "Розколяда"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-15 02:15:22

В Івано-Франківському Карітасі вже стало доброю традицією щороку після Водохреща та Івана Хрестителя проводжати різдвяно-новорічні свята усією дружною карітасівської родиною. Цьогорічне свято “Розколяди” об'єднало майже сотню підопічних благодійного фонду, серед яких молоді інваліди, жертви тоталітарних режимів, діти трудових мігрантів та діти з сімей, які опинились у складних житєвих обставинах.

Традиційна «Розколяда» - це проводи різдвяно-новорічних свят, тому під час заходу звучали колядки, щедрівки, віншування, а також було відтворено давній обряд "Маланки". Напередодні урочистого святкування діти, молодь батьки, опікуни та люди похилого віку разом готували бутерброди, сервірували столи, оформляли солодкий стіл. Молодь з функціональними обмеженнями розучувала колядки і слова до різдвяного вертепу, який став особливим подарунком для усіх присутніх, а, в першу чергу, й для самих молодих інвалідів, які тішаться кожній можливості проявити свої творчі здібності.

Святкову програму для карітасівців підготували студенти-семінаристи, гурт “Патроничі” та колектив Крихівецького Народного дому. “Ми дуже тішимося, що маємо можливість виступати для такої особливої публіки, бо у Карітасі надзвичайно щиро радіють нашим виступам, а задоволення глядачів для артистів - це головне!” - розповіла перебрана “циганка” з Народного дому. На завершення свята усі підопічні Карітасу гуртом заколядували “Нова радість стала”. “Такі спільні заходи є дуже важливми для наших підопічних, адже вони єднають разом і дітей, і неповносправну молодь, і їхніх батьків і людей старшого покоління”, - зауважила Людмила Максим'юк, координатор проекту “Центр дозвілля та соціальної адаптації молоді з функціональними обмеженнями”.