друкувати


В школах Івано-Франківська вшанували випускників, загиблих в Афганістані

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-14 10:00:32

Вшанувати івано-франківців, загиблих під час конфлікту у далекому Афганістані і нагадати про їх подвиг майбутнім поколінням мають на меті п’ять меморіальних дощок, встановлених 13 лютого на фасадах чотирьох навчальних закладів, в яких свого часу навчалися загиблі воїни-інтернаціоналісти.

Одну з меморіальних дощок було встановлено на фасаді Івано-Франківської загальноосвітньої школи №7, яку колись закінчив кавалер Ордену Червоної зірки воїн-десантник молодший сержант Олег Базилевич. В урочистостях з нагоди відкриття меморіалу взяли участь Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, його заступник Михайло Верес, голови Івано-Франківських обласної та міських організацій Української спілки ветеранів Афганістану Юрій Купчій та Віктор Омелько, колишні воїни-афганці, вчителі та учні ЗОШ №7, представники духовенства.

«Від сильного морозу гвоздики зів’яли, але це нічого. Головне, щоб не було морозу в наших душах, - зазначив у своїй доповіді мер обласного центру Віктор Анушкевичус, - і щоб ми не за бували отих хлопців, які загинули на тій безглуздій війні».

Слід відзначити, що відкриття меморіальних дощок приурочено 23-тій річниці виводу радянських військ з Демократичної Республіки Афганістан та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, які українська громадськість відзначатиме 15 лютого.

Автор: Сергій БІЛИЙ