друкувати


Будьте обережні у поводженні з вогнем!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-14 12:00:57

Вогонь супроводжує людину на всьому шляху розвитку цивілізації. Саме з його чистим сяйвом завжди асоціюються теплі спогади про сім’ю та рідну домівку. На жаль, іноді через людську байдужість та безвідповідальність вогняна стихія показує зовсім інше обличчя – жахливу чорну маску спустошення та смерті.

З початку року на Прикарпатті уже виникло більше двох із половиною сотень пожеж, на яких семеро людей загинули, ще 11 осіб отримали травми різного ступеня важкості. Як свідчить статистика, понад 90% усіх пожеж стаються в помешканнях громадян, найчастіше - з вини господарів.

Детальний аналіз показує, що здебільшого пожежі у житлі виникають через необережне поводження людей з вогнем, неправильне використання ними електричних приладів, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей, а нерідко винуватцями пожеж стають діти.

Правила безпечної поведінки в теорії знають начебто усі, а от дотримується їх далеко не кожен. Результати такої поведінки не забаряться: нажите роками майно перетворюється пожежею на чорне згарище. Дуже часто безжалісний вогонь забирає дещо набагато цінніше за майно – людське життя. Найстрашніше ж, коли трагічно обривається життя дитини. Сучасні реалії, на жаль, такі, що дорослі не завжди мають можливість приділити достатньої уваги своїм нащадкам. А діти, полишені самі на себе, бавляться усім, що потрапить до рук, нерідко - це сірники чи запальнички. Запізніле каяття приходить лиш тоді, коли вогняна стихія руйнує долі цілих родин. Жертвами вогню дуже часто стають літні і самотні люди, безпритульні громадяни та ті, котрі зловживають алкоголем.

Управління Держтехногенбезпеки в області вкотре звертається до усіх жителів Івано-Франківщини: будьте вкрай обережні у поводженні з вогнем! Хвилина власної необачності може мати іноді жахливі наслідки.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області