друкувати


В Україні вийшла друком перша Політична енциклопедія

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-13 01:40:47

В Україні вийшла друком перша Політична енциклопедія, пише ZN.UA. Книжка побачила світ у Парламентському видавництві.

Презентація видання відбулася в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень Національної академії наук України. Сотні фахівців з різних країн працювали над виданням майже чотири роки.

Видання готувалося на базі відділу етнополітології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень Національної академії наук України. Саме тут було створено робочу групу, яка тотально перечитувала всі отримані тексти і робила остаточний вибір на користь того чи іншого автора.

Велику попередню роботу провела редакційна колегія.

Політична енциклопедія висвітлює такі напрямки: методологія і теорія політичних досліджень; політичні мислителі, ідеї, течії; державні та адміністративні інститути, в яких формалізовані владні відносини; політично навантажені соціальні практики в різних країнах та політичні актори; національні та регіональні політичні дослідження.

До підготовки видання залучили вчених з різних країн — України, Росії, Польщі, Франції, Канади, США. Всього близько 300 осіб. Ще одна особливість у роботі з авторами енциклопедії — далеко не всі із запрошених володіли розумінням того, чим насправді є енциклопедичний жанр.

Значне місце в енциклопедії відведено українській політичній думці, яка тривалий час була або під забороною, або марґіналізована в силу певних (політико-ідеологічних) обставин.

Джерело: ТСН