друкувати


Івано-франківська балетна школа Вадима Пісарєва відновила свою роботу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-13 02:00:15

Знову до станка! І на пуанти. Балетна школа Вадима Пісарєва відновила свою роботу. Після першого семестру початківцям класичного танцю довелося зробити вимушену кількамісячну перерву. І не лише через ремонт філармонії, у якій розташувалась навчальна база. Постійно долати тисячокілометрову відстань між Донецьком та Івано-Франківськом єдиному викладачеві школи виявилось не під силу. Наразі це питання успішно вирішили.

Запрошені зірки балету здійснюватимуть різноманітні постановки, а також даватимуть майстер-класи з так би мовити «вищого пілотажу». А от азами теорії та основами класичного танцю на практиці ділитимуться з малечею місцеві хореографи. Навчання у школі, розповів один із них, триватиме 7 років.

Попередній навчальний семестр не минув даремно. З-поміж майже 6 десятків юних вихованців, які займалися у трьох групах школи балету, її засновник виділив «чудову сімку» особливо перспективних. У новому наборі — здебільшого дівчатка. Однак плани у них — «наполеонівські».

Новобранців прикарпатської школи класичного танцю чекає мандрівка на Донбас, де проводитимуть Міжнародний фестиваль дитячих балетних спектаклів «Гран Па». А перший світський вихід перед місцевою публікою відбудеться на Галицькому балу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»