друкувати


Сумлінні платники податків 2011 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-09 09:00:33

Управління внутрішньої політики головного управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської облдержадміністрації підтримало ініціативу територіального відділення Всеукраїнської громадської організації платників податків України щодо участі у проведенні Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків – 2011».

З метою створення сприятливих умов для подальшого розвитку підприємництва та відзначення кращих здобутків платників податків - юридичних осіб, Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація платників податків України» започатковано щорічний Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків». Щороку у 10 номінаціях визначаються кращі платники податків з усіх регіонів України.

За результатами проведення Рейтингу у 2011 році, у якому брали участь 59 номінантів, переможцями I-го туру стали 21 суб’єкт господарської діяльності у 9 номінаціях. Переможцями на всеукраїнському рівні визнані три кращі підприємства області: ВАТ «Заводоуправління будівельних матеріалів», Страхове товариство «Захід-Резерв» з м.Коломиї і ТОВ «Укрнафтогазінвест» з Богородчан.

09 січня 2012 року стартував I-й тур Рейтингу «Сумлінні платники податків-2011», який проводиться у два конкурсні тури:

ПЕРШИЙ ТУР – на обласному рівні.

- Прийом заявок з 09 січня до 12 березня 2012 року.

- Проведення засідань обласної рейтингової комісії з визначення переможців I туру

з 12 по 19 березня 2012 року.

- Урочиста церемонія нагородження переможців I туру Рейтингу з 02 по 30 квітня 2012 року.

ДРУГИЙ ТУР – на всеукраїнському рівні.

- Подання матеріалів про переможців I туру Рейтингу на розгляд Вищої рейтингової комісії

з 19 по 23 березня 2012 року.

- Проведення засідань Вищої рейтингової комісії з визначення переможців II туру

з 23 березня по 19 квітня 2012 року

- Урочиста церемонія нагородження переможців II туру Рейтингу 24 травня 2012 року.

У першому турі рейтингу переможців, згідно Положення про Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків», визначає Обласна рейтингова, персональний склад якої затверджений рішенням Ради ТВ АППУ в Івано-Франківській області від 30.01.2012 року у складі:

Голова комісії     

Іванишин Володимир Васильович, Голова Ради Територіального відділення ВГО АППУ в Івано-Франківській області. Депутат Івано-Франківської обласної ради

Члени комісії    

Плавюк Василь Сидорович, Перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Член Ради ТВ АППУ в Івано-Франківській області.

Бойчук Анатолій Васильович, Директор виконавчої дирекції Територіального відділення ВГО АППУ в Івано-Франківській області

Рахміль Віктор Григорович, Голова Державної податкової служби в Івано-Франківській області

Артемович Іван Михайлович, Депутат Івано-Франківської обласної ради. Голова ВАТ «Хутрофірма «Тисмениця». Член колегії головного управління Пенсійного фонду. Член Ради Торгово-промислової палати в Івано-Франківській області. Член Ради ТВ АППУ в області.

Ляхович Галина Іванівна, Депутат обласної ради. Голова комісії з питань праці та соціального захисту населення. Декан Калуського факультету Тернопільського національного економічного університету.

Карабін Мирослав Євгенович, Начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Попович Володимир Васильович, Начальник головного управління економіки облдержадміністрації. Член Ради ТВ АППУ в області.

Долішній Олександр Дмитрович, Голова регіональної ради підприємців в області, голова наглядової ради ЗАТ «Карпати - Лада»

Рокош Михайло Іванович, Директор телерадіокомпанії "3 Студія"

Федорак Володимир Васильович, Начальник управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації

Процедура визначення переможців Всеукраїнського рейтингу здійснюється Вищою рейтинговою комісією, яка є постійно діючим органом, що утворюється на громадських засадах. Кількісний і персональний склад комісії затверджує Правління Асоціації платників податків України.

Головою Вищої рейтингової комісії є Президент Асоціації платників податків України. Секретар комісії обирається з числа дійсних членів комісії.

Обласна (регіональна) рейтингова комісія є постійно діючим дорадчим органом, який утворюється на громадських засадах. Кількісний і персональний склад комісії затверджує Рада Територіального відділення Асоціації платників податків України.

Головою Обласної (регіональної) рейтингової комісії є Голова Ради Територіального відділення Асоціації платників податків України. Секретар комісії обирається з числа дійсних членів комісії.

Засідання комісій проводяться в міру необхідності та скликаються відповідно Головою Вищої рейтингової комісії або Головою Обласної (регіональної) рейтингової комісії.

На запрошення Голови Вищої рейтингової комісії або Голови Обласної (регіональної) рейтингової комісії у засіданні можуть брати участь, крім членів рейтингової комісії, інші особи.

Комісії формують пропозиції з питань, які належать до їх компетенції, про що зазначається у протоколі. Пропозиції можуть формуватися шляхом опитування членів комісії. Усі рішення оформляються протоколом, який підписує голова та секретар комісії.

Положення про Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків» затверджено Рішеннями Правління Асоціації платників податків України №1/5 від 22 грудня 2010 р. із змінами та доповненнями», №3/6 від 03 лютого 2011 р., №5/3 від 03 березня 2011 р. і №10/6 від 15 вересня 2011 р.

Цей конкурс в Україні проводиться вдруге. Подібних цілісних критеріїв відбору, що свідчили б про те, наскільки підприємства виконують власні податкові та соціальні зобов'язання, у жодному з існуючих загально національних конкурсів немає.

МЕТА РЕЙТИНГУ - створення сприятливих умов для розвитку взаємовигідної співпраці між державою та бізнесом та відзначення кращих здобутків платників податків.

ЗАВДАННЯ РЕЙТИНГУ - посилення ролі та авторитету платника податків в житті країни, підвищення загальної культури сплати податків, утвердження серед людей духу підприємництва та популяризація засад оновленого податкового законодавства України.

УМОВИ УЧАСТІ У РЕЙТИНГУ:

- відсутність податкового боргу;

- наявність статусу юридичної особи, платника податку на прибуток підприємств;

- відсутність порушень податкового законодавства, доведених у судовому порядку.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ:

- Співвідношення суми сплаченого податку на прибуток від отриманих доходів;

- Повнота та своєчасність сплати податків і зборів;

- Податкова дисципліна;

- Середня заробітна плата по підприємству;

- Кількість робочих місць;

- Співвідношення (у відсотках) сум витрачених на соціальні програми та благодійні акції до суми отриманого прибутку;

- Сума сплачених податків та зборів за останній бюджетний рік.

НОМІНАЦІЇ РЕЙТИНГУ:


1. «Сумлінний платник податків у аграрній галузі».

2. «Сумлінний платник податків у галузі будівництва».

3. «Сумлінний платник податків у галузі культури та науки».

4. «Сумлінний платник податків у сфері мас-медіа».

5. «Сумлінний платник податків у медичній галузі».

6. «Сумлінний платник податків у галузі права».

7. «Сумлінний платник податків у галузі промисловості»:

- «Важка промисловість»;

- «Легка промисловість»;

- «Харчова промисловість».

 8. «Сумлінний платник податків у сфері торгівлі та послуг».

 9. «Сумлінний платник податків у сфері транспорту та зв’язку».

 10. «Сумлінний платник податків у сфері фінансів, банківської та страхової діяльності».

ПОРЯДОК ВИСУВАННЯ НОМІНАНТІВ:

Суб’єктами висування номінантів є юридичні особи – платники податків, які відповідають зазначеним у Положенні критеріям і поділяють мету та завдання Рейтингу.

Заявки на участь у Рейтингу подаються до 12 березня 2012 року

до Територіального відділення Всеукраїнського громадської організації «Асоціація платників податків України» в Івано-Франківській області за адресою:

місто Івано-Франківськ, вулиця Січових Стрільців, 23, офіс 308, телефон/факс 75-27-74 .

Згідно Положення Головою Вищої рейтингової комісії є Президент Асоціації платників податків України – Арбузова Валентина Іванівна.

Головою Обласної (регіональної) рейтингової комісії є Голова Ради Територіального відділення Асоціації платників податків України в Івано-Франківській області – депутат обласної ради Іванишин Володимир Васильович.

Вшанування переможців на обласному рівні проводитиметься в урочистій обстановці з врученням Диплома переможця у відповідній номінації у визначений Територіальним відділенням Асоціації день оголошення підсумків, не пізніше 30 квітня 2012 року.

Переможці обласного туру в кожній номінації будуть представлені на розгляд Вищої рейтингової комісії для участі у II турі Рейтингу.

Нагородження лауреатів Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2011» відбуватиметься на фінальній церемонії нагородження. День оголошення підсумків буде визначений Правлінням Асоціації.

Вшанування переможців буде проходити в урочистій обстановці з одночасним врученням пам’ятного знаку та Диплома лауреата у відповідній номінації.

Перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк звернувся до райдержадміністрацій провести роботу із залучення до участі у Рейтингу гідних представників області та направити їм форму заявки на участь у Всеукраїнському рейтингу «Сумлінні платники податків – 2011», а також сприяти Територіальному відділенню ВГО «Асоціація платників податків України» в Івано-Франківській області у проведенні I-го туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2011».

Форма заявки

До Івано-Франківської обласної

рейтингової комісії

ЗАЯВКА

на участь у Всеукраїнському рейтингу «Сумлінні платники податків – 2011»

в номінації _______________________________________________________________________

1. Назва юридичної особи: _________________________________________________________

2. Код ЄДРПОУ ____________________________________________________________________

3. Місце знаходження:

- юридична адреса ________________________________________________________________

Тел. _____________ Факс _______________ E-mail: _____________________________________

- поштова адреса _______________________________________________________________

Тел. _____________ Факс _______________ E-mail: _____________________________________

4. Місце та дата реєстрації: _________________________________________________________

5. Керівник юридичної особи: _______________________________________________________

6. Основні види діяльності: _________________________________________________________

7. Додаткові види діяльності: _______________________________________________________

Даною заявою підприємство засвідчує свої наміри взяти участь у Всеукраїнському рейтингу «Сумлінні платники податків-2011».

Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» підприємство дає згоду на обробку своїх персональних даних, наданих з первинних джерел з метою обробки та оцінювання за наступними критеріями:

1. Співвідношення суми сплаченого податку на прибуток до отриманих доходів

(1% = 5 балів, 10% = 50 балів) ________________________________________________________

Визначається на підставі інформації, задекларованої в Декларації з податку на прибуток підприємства. Розраховується за формулою:

К. = сума податку на прибуток до сплати за 2011 рік (рядок 12 Декларації) / скоригований валовий дохід (рядок 03 Декларації) *100%.

К. (%) – Коефіцієнт співвідношення суми сплаченого податку на прибуток до отриманих доходів.

1 % = 5 балів Якщо «коефіцієнт» є дробовим числом, кількість балів визначається пропорційно.

2. Повнота та своєчасність сплати податків і зборів (20 балів) __________________________

3. Податкова дисципліна (10 балів) __________________________________________________

- порушення встановленого порядку взяття на облік (реєстрації) в органах ДПС ___________________

- порушення строку та порядку подання інформації про відкриття або закриття рахунків ____________

- порушення порядку подання інформації про фізичних осіб - платників податків _________________

- неподання або несвоєчасне подання податкової звітності або невиконання вимог щодо внесення змін до податкової звітності __________________________________________________________________

- порушення встановлених законодавством строків зберігання документів з питань обчислення та сплати податків і зборів __________________________________________________________________

- відчуження майна, яке перебуває у податковій заставі, без згоди органу державної податкової служби - донарахування податковим органом сум податкового зобов’язання _____________________

- порушення порядку отримання та використання торгового патенту ____________________________

- порушення правил нарахування, утримання та сплати (перерахування) податків у джерела виплати _

(При досягненні від’ємного показника номінант не допускається до подальшої участі у рейтингу)

4. Середня заробітна плата по підприємству (5 балів) __________________________________

5. Кількість робочих місць (5 балів): _________________________________________________

6. Співвідношення (у відсотках) сум витрачених на соціальні програми та благодійні акції до суми отриманого прибутку (до 10 балів): ___________________________________________

(Один бал за кожен відсоток, але не більше 10 балів)

7. Сума сплачених податків та зборів за останній бюджетний рік ____________________ грн.

До заявки додається:

1. Інформація про досягнення юридичної особи

1.1. Наявність міжнародних, всеукраїнських, регіональних, місцевих та інших престижних нагород, знаків якості, винаходів, перемог у номінаціях за 2011 рік.

1.2. Перелік проведених соціальних програм та благодійних акцій протягом 2011 року:

- благодійна допомога малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, ветеранам війни і праці, інвалідам, дошкільним і навчальним закладам, громадським організаціям, релігійним громадам

- будівництво або участь у спорудженні закладів соціального призначення, пам’ятників, музеїв, спортивних споруд, храмів, тощо.

- участь у проведенні конкурсів, оглядів, фестивалів, спортивних змагань

- видавництво власної друкованої продукції

- інші

1.2.1. загальна кількість соціальних програм та благодійних акцій - ____________

1.2.1. загальна сума соціальних програм та благодійних акцій - ____________ грн.

2. Коротка довідка про поточний стан справ на підприємстві.

Історія і дата заснування. Поточний стан справ на підприємстві. Перспективи розвитку.

Міжнародні зв’язки. Партнери.

3. Фото-звіт про здобутки підприємства за 2011 рік.

Приймаються у електронному вигляді jpg (з максимальною якістю) або tif-файли розміром А5 з роздільною здатністю 300 точок на дюйм.

4. Біографічні відомості та фото керівника чи засновника (засновників) підприємства.

Здобутки. Державні нагороди. Представництво у органах державної влади і місцевого самоврядування.

Керівник юридичної особи

________________________ ____________________

 (посада) (підпис) (прізвище і ініціали) (М.П.)

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики