друкувати


Міністерство культури України й надалі підтримуватиме мистецьку Івано-Франківщину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-09 11:00:42

Колегія управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації, що відбулася 7 лютого, підбила підсумки роботи за 2011 рік та спланувала культурно-мистецьку діяльність в краї на рік поточний.

У роботі підсумкової колегії взяли участь перший заступник Міністра культури України Юрій Богуцький, голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк та голова обласної ради Олександр Сич.

«Оскільки Президент оголосив Рік культури в Україні, я беру під свій контроль концерти - обміни художньої самодіяльності по всій області у кожні вихідні», - наголосив Михайло Вишиванюк.

Керівники області вручили медаль "За заслуги перед Прикарпаттям" директору Коломийського музею Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського Ярославі Ткачук та спільні грамоти головам сіл-переможців конкурсу на кращий заклад культури (а це - Вікно Городенківського району, Турка Коломийського і Обертин Тлумацького).

"2011 рік для культури Прикарпаття був позитивним, це рік динаміки," - узагальнив начальник обласного управління культури ОДА Володимир Федорак. Відкрито 7 закладів культури, 2 мистецькі школи, оновлено 4 музеї, проведено 20 фестивалів, прийнято 2 обласні програми на 2011-2015 роки: "Теплий заклад культури" та "Культура Івано-Франківщини".

Серед цьогорічних завдань: ліквідація неповних ставок (зараз, на жаль, на неповну ставку працює 8% працівників культури, 3 роки тому було удвічі більше). 28 клубних закладів потребують капітального ремонту, 30 - недобудованих.

Перший заступник Міністра культури України Юрій Богуцький високо оцінив «прогрес у розвитку культури на мистецькій Івано-Франківщині» та пообіцяв і надалі міністерську підтримку.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА