друкувати


Керівник Івано-Франківського водоканалу отримав догану

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-07 04:15:57

Неналежне і неоперативне реагування на виникнення 3 лютого великої аварії на водогоні по вулиці Івасюка в обласному центрі та поширення провокативних чуток стало причиною догани, яку оголосив сьогодні Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус директору КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимиру Маричу.

«О п’ятій годині, – пояснив мер свою позицію, – надійшло повідомлення МНС по цій аварії. Але поки я персонально не виїхав по дев’ятій на аварію, ніхто нічого не робив».

Зі слів В.Марича затримка була викликана сильними морозами, через які водії аварійних бригад протягом тривалого часу не могли завести свої автомобілі, а відтак деяким працівникам довелося на власному автотранспорті виїхати на місце події і розчищати водопровідні колодязі. Проте на міського голову таке пояснення подіяло діаметрально протилежно, адже він побачив в цих поясненнях лишень визнання власного недопрацювання щодо створення належних умов збереження комунального майна.

«Машина у вас не заводилася? – обурено звернувся мер до директора водоканалу, – У вас що боксів немає? Ви чому бокси не поутеплювали? Тим усім майстрам, які виїхали і працювали – подяка. А ви о пів на десяту ходили там – руки в кишені – і нічого не робили».

Аварія 3 лютого викликала значний резонанс серед населення Івано-Франківська, оскільки співпала в часі з повідомленням прес-служби Водоекотехпрому (пізніше спростованим керівництвом міста) про заплановану зміну графіка подачі води в оселі мешканців обласного центру.

В той же день невідомі люди телефонували жителям міста і від імені водоканалу радили запасатись водою, оскільки, мовляв, водопостачання в місті, можливо, буде припинено. Ця обставина дала підстави міському голові звинуватити керівництво водоканалу у поширенні провокативних чуток. При цьому мер не визнав достатніми запевнення В.Марича в тому, що, мовляв чутки поширювали не «водоекотехпромівці», а окремі ЗМІ та невідомі особи і порадив йому звернутись щодо вказаних невідомих осіб до міліції.

Автор: Сергій БІЛИЙ