друкувати


Жителям будинків, де в мороз замерзли водопровідні вводи, назвуть винних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-07 03:40:00

Мешканцям будинків, в яких через порушення забудовниками технічних умов в період сильних холодів замерзли водопровідні вводи слід повідомити з чиєї вини вони змушені терпіти незручності з водопостачанням.

Відповідну ініціативу озвучив сьогодні, під час оперативної наради в міськвиконкомі Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус.

З його слів, в поїздах таких будинків слід розміщувати таблички приблизно такого змісту: «Шановні мешканці! У вашому будинку замерзли вводи, тому що ваш забудовник - … порушив технічні умови».

За даними міської служби оперативного реагування, загалом протягом останнього тижня в місті Івано-Франківську зафіксовано 42 факти залишення міських будинків без холодної води через замерзання будинкових вводів. Значна частина з них, на думку міського голови виникла саме через порушення технічних умов при будівництві.

Найбільш показовими в даному плані, на переконання мера, є проблеми з водопостачанням багатоквартирного будинку по вулиці Хіміків, 21, при будівництві якого компанією «Екстім», як стверджує пан Анушкевичус, було суттєво перевищено дозволену поверховість. Розібратись з компанією-забудовником мер доручив своїм заступникам Зіновію Фітелю та Миколі Саєвичу.

Автор: Сергій БІЛИЙ