друкувати


В Управлінні Держтехногенбезпеки Івано-Франківщини підбили підсумки роботи за 2011 рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-07 01:15:53

На Прикарпатті підбито підсумки діяльності Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області за 2011 рік.

У підсумковій нараді, котра відбулася під головуванням першого заступника голови Державної інспекції техногенної безпеки України Івана Якимовича Кріси та начальника Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області Олега Михайловича Масляка, взяли участь начальник Управління МНС в області Володимир Чернецький, директор Івано-Франківського обласного спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства протипожежних робіт ДПТ України Михайло Андрійків, перший заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Микола Паламарчук, представники територіальних підрозділів УДІТБ в області.

Про результати формування Управління Держтехногенбезпеки в області та його територіальних органів, підсумки роботи у сфері пожежної і техногенної безпеки за минулий рік присутніх проінформував начальник УДІТБ в області Олег Масляк.

«У 2011 році основні зусилля наших працівників, - підкреслив Олег Михайлович, - були спрямовані на організацію та виконання заходів цивільного захисту ланками територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту, забезпечення протипожежного захисту місць масового відпочинку і оздоровлення громадян, збирання та переробки врожаю, приведення закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, ринків у пожежобезпечний стан».

З доповіді начальника Управління Держтехногенбезпеки в області Олега Михайловича Масляка присутні дізналися про кількість пожеж, котрі торік мали місце на Прикарпатті, загиблих та травмованих внаслідок цього людей, спричинені вогневими випадками матеріальні збитки. Щоб уникнути трагедій у майбутньому, інженерно-інспекторським складом УДІТБ в області проводиться відповідна робота: протягом 2011 року проведено 10284 планові та 7125 позапланових перевірок протипожежного стану об'єктів різних форм власності. За порушення правил пожежної та техногенної безпеки до адміністративної відповідальності притягнено 4267 осіб, призупинено експлуатацію 162 підприємств і окремих виробництв, 320 будівель та споруд.

У 2012 році, підкреслив Олег Михайлович, одним із пріоритетних напрямків роботи УДІТБ в області та його територіальних підрозділів є попередження пожеж та інших надзвичайних ситуацій на території Прикарпаття. Вкрай необхідно відновити належне функціонування на Івано-Франківщині добровільного пожежного товариства. Дієві пропозиції щодо цього вніс директор обласного спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства протипожежних робіт ДПТ України Михайло Андрійків.

Саме цьому напрямку роботи приділяє велику увагу перший заступник голови Державної інспекції техногенної безпеки України Іван Якимович Кріса. Колись, пригадує він, на Україні існували навіть добровільні жіночі пожежні команди. А у Європі безпеку людей у сільській місцевості забезпечують добровільні пожежні формування. Іван Якимович поставив завдання у кожному районі області цього року створити добровільну пожежну охорону.    

Насамкінець пан Кріса наголосив на необхідності неухильного дотримання кожним працівником Держтехногенбезпеки антикорупційного законодавства та виконавчої дисципліни у службовій діяльності.

Під час підсумкової наради за високий професіоналізм і сумлінне виконання службових обов’язків кращі працівники були нагороджені грамотами Державної інспекції техногенної безпеки України.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області