друкувати


Григорія Сковороду віднині можна прочитати онлайн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-07 11:40:01

Повне зібрання творів Григорія Сковороди віднині доступно в оцифрованому вигляді. Ця книга – перше видання творів великого українського поета й філософа Григорія Сковороди (1722–1794), здійснене в належному академічному форматі.

Повне зібрання творів Григорія Сковороди, видане за редакцією професора Харківського національного педагогічного університету Леоніда Ушкалова, тепер можна почитати в електронному вигляді на сайті skovoroda.org.ua.

Ця книга стане неоціненним джерелом для філософів, літературознавців, мовознавців, культурологів, педагогів, богословів та інших фахівців, які займаються вивченням життя та творчості Сковороди, надійним підґрунтям для перекладів його творів іншими мовами, для підготовки популярних видань тощо. Значення цього фундаментального проекту виходить далеко за рамки власне україністики. Книга, поза сумнівом, матиме належний резонанс в академічних колах світу. Зрештою, це перше повне академічне видання творів українського класичного автора, здійснене за часів незалежної України.

Книга стала одним із переможців конкурсу XVII міжнародного Форуму видавців у Львові (2010), а також отримала ґран-прі Всеукраїнського рейтингу "Книжка року - 2010".

Джерело: Освітній портал