друкувати


У "Дзизі" проект Юрія Коваля "ТАБУ"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-06 04:15:16

У вівторок, 7 лютого, о 17 год. у галереї "Дзиґа" (Львів, вул.Вірменська,35) відбудеться відкриття проекту Юрія Коваля "ТАБУ" (малярство).

Експозиція триватиме до 21 лютого.

Про проект: Суспільство це система, яка постійно міняючись, забула, що основою завдячує природі та інстинктам. Встановлюючи основи та керуючись ними, наше пострадянське суспільство, аж ніяк не хоче позбутись цього штампу, і нагадує традиційну соцреальність. Правила, традиції, ні кроку вліво, ні кроку вправо. Час іде, а ми ні, ми стоїмо на місці. Де не глянь всюди штамп "табу".Відійти від моральних установ не пристойно. А взагалі, нікуди відходити, табу це все навколо.

Можливо це втрата спілкування на суспільному рівні, ми закриті в собі, ми боїмось інновацій. Звертаючись до сексуальності, до природності, якої більшість соціуму соромиться, наштовхую до діалогу між самим собою,зустрітись поглядом тет-а-тет, позбутись закомплексованості, і зробити крок до розуміння себе самого,це психотерапія з нашими комплексами. Комплекси які нам заважають думати, думати глибше та розкутіше, ми стали полоненими в своїх же архетипах.

Табу не є фетишем, це зброя морального застою. Раціоналізм подавлений моральністю, на противагу культурному розвитку та соціальному розвитку.

Про автора:

Дата й місце народження: 12 травня 1979 р., Львів

Освіта:

2004 - Львівська Академія Мистецтв, Спеціаліст факультету дизайн інтер’єрів
1998 - ЛКДУМ ім. І. Труша
 
Виставки:

2011 - "Fine Art Ukraine", Мистецький Арсенал, Kиїв
2010 - "Український Зріз", Люблін, Польща
2009 - "Безобраз", Галерея "Зелена канапа", Львів
2006 - "Світ Емалі", Львівський Національний Музей, Львів
2005 - Львівський Осінній Салон "Високий Замок", Палац Мистецтв, Львів
2001 - Галерея "Гердан", Львів
2000 - "Мистецтво на грані тисячоліття", Львівський етнографічний музей, Львів