друкувати


Таеквондисти вибороли медалі на престижному турнірі в Нідерландах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-03 01:00:44

Два дні, 21-22 січня, в голландському Ейндховені відбувався престижний міжнародний турнір класу А з таеквондо ІТФ «Dutch Open». Масштабні змагання зібрали спортсменів з 13 країн Європи.

У складі збірної України на деянгах Королівства Нідерланди себе спробували троє іванофранківців. І виступ виявився більш ніж вдалим — додому вони привезли три медалі.

«У цьому турнірі взяли участь спортсмени з України, Голландії, Бельгії, Румунії, Італії, Словенії, Ірландії, Німеччини, Данії, Швеції, Шотландії, Фінляндії та Іспанії, — розповідає заслужений тренер України Олег Соловей. — Загалом кількість учасників сягнула 600 чоловік, тому конкуренція в категоріях була дуже високою».

Не зміг пробитися до «медальних» поєдинків Дмитро Возняк, учень івано-франківської школи №22. У своїй першій сутичці в категорії до 150 см він поступився господарю змагань, таеквондисту з Голландії.

Значно успішнішим був виступ іншого школяра 22-ї школи, Віталія Солов’я, сина нашого тренера. Виступаючи у віковій групі до 14 років, одразу у двох видах програми (формальні вправи, туль, та спаринги) Віталій виборов дві нагороди.

У формальних вправах разом з ним в категорії змагалося 43 спортсмени, і Віталій Соловей став серед них найкращим, він пройшов шість раундів цього змагання, дійшов до фіналу та здобув золоту медаль. У спарингах наш юний таеквондист провів чотири бої і зайняв третє місце категорії до 150 см, його турнірний шлях припинив представник Словенії.

«Старший колега наших двох школярів, Іван Грищук, який є студентом івано-франківського Коледжу фізвиховання, виборов бронзову нагороду, — розповідає Олег Соловей. — У юніорських спарингах категорії до 70 кг він провів п’ять поєдинків і у півфіналі в рівному поєдинку поступився дворазовому чемпіону світу з Ірландії Ділону Фіцгібону. Аби визначити переможця цього бою знадобився додатковий час. Тож бронзова медаль Івана є справді бойовою».

Усі троє спортсменів тренуються під керівництвом Олега Солов’я та представляють ДЮСШ №1 ФСТ «Україна».

Джерело: sport.if.ua