друкувати


Будьте обережні з пічним опаленням!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-02 03:00:05

Люті морози, котрі ось уже кілька панують на Прикарпатті, призвели до значного зростання пожеж у житловому секторі. Здебільшого причиною таких випадків, особливо у сільській місцевості, є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

З шести пожеж, котрі зареєстровано на Івано-Франківщині учора, три виникли через перекал печей, ще дві – через неправильне користування ними. Матеріальних та моральних збитків від «червоного півня» можна було б уникнути, якби господарі заздалегідь подбали про належний стан своїх обігрівальних приладів та не забували правила пожежної безпеки, розтоплюючи їх.

Грійтеся безпечно! Не розпалюйте печей легкозаймистими речовинами, пильно стежте за тим, щоб грань не потрапила на підлогу. Не розміщуйте меблі, дрова та інші речі впритул до печей, не сушіть над ними білизну, регулярно перевіряйте справність пічного обладнання, не забувайте чистити димохід. У жодному разі не дозволяйте дітям гратися поблизу печей, що топляться.

Пам’ятайте: далеко не завжди недбалість має легкі наслідки! Недотримання елементарних правил пожежної безпеки, недбалість чи необережність громадян завжди обертаються пожежами, які завдають людям болю і страждань. До речі, минулого року через несправні печі у вогні загинуло шестеро прикарпатців.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки Івано-Франківській області