друкувати


Михайло Вишиванюк подякував "Маленьким бойкам"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-31 01:15:27

Учора голова Івано-Франківської облдержадміністрації побував на Рожнятівщині. У Будинку культури смт.Перегінське Михайло Вишиванюк зустрівся із «Маленькими бойками» - дитячим зразковим фольклорно-етнографічним ансамблем, який наприкінці минулого року у складі офіційної делегації України (Міністерства культури) брав участь у відкритті Ватиканської ялинки (Італія).

Відомий український режисер Олесь Янчук зняв відеофільм про нашу делегацію у Ватикані з яскравими головними героями - «Маленькими бойками» з Рожнятівщини під керівництвом Наталі Шпак.

Голова ОДА високо оцінив міжнародну культурно-просвітницьку місію «Маленьких бойків», які «прославляють Україну на весь світ». Михайло Вишиванюк щиро подякував діточкам, їхнім батькам та педагогам. І процитував Олеся Янчука: «Коли наші діти виступали, італійці плакали. Це була фантастика». З дозволу режисера він розтиражував відеофільм, «щоб усе Прикарпаття бачило, як наші «Маленькі бойки» достойно презентували Україну у Ватикані».

«Власне, патріотизм і має полягати у прославленні України дітьми, - наголосив Михайло Вишиванюк. - Коли окремі недалекоглядні дорослі паплюжать рідну країну по закордонах, наші діти Україну величають. І це прекрасно!».

На знак вдячності Михайло Вишиванюк подарував кожному відеофільм, а також портативні DVD, щоб діти мали можливість себе побачити на домашньому телеекрані. Голова ОДА побажав кожному юному таланту стати народним артистом України, рости на радість батькам. А батькам Михайло Вишиванюк пообіцяв привезти на Рожнятівщину Олеся Янчука, який покаже свою роботу. Діти залюбки сфотографувалися на пам'ять.

Гордий за своїх юних земляків, голова Рожнятівської райдержадміністрації Микола Філіпович подарував «Маленьким бойкам» набори шкільних канцтоварів.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА