друкувати


Мороз солдатам не указ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-30 09:00:15

Цього разу виконання вправ з бойової стрільби зі штатного озброєння військовослужбовцями 114-ї бригади тактичної авіації випали на одні з найхолодніших днів нинішньої зими.

За даними метеорологів, у день стрільб температура термометра опустилась до 17 градусів морозу. Однак такі порівняно низькі температури не стали на заваді проведенню занять з бойової підготовки підрозділів.

– До проведення цих стрільб ми підготувались дуже ретельно, – розповів командир батальйону аеродромно-технічного забезпечення підполковник Олександр Мосорюк. – На самому полігоні було розгорнуто медичний пункт та місце для обігріву особового складу. Перед виходом з казарми командирами підрозділів було перевірено, чи всі солдати тепло вдягнуті.

Відповідно до планів подібні стрільби виконуються військовослужбовцями кожного місяця. За словами підполковника Олександра Мосорюка, ще жодного разу не було зривів з їх проведення. Вся необхідна кількість боєприпасів завжди виділялась у повному обсязі. Офіцер визнає, що системність в роботі дозволяє досягти високих результатів. І вже за півроку навіть ті юнаки, які жодного разу доти не тримали в руках автомат, починають демонструвати порівняно високі результати.

– Під час стрільб ми, як правило, виконуємо кілька вправ, – розповів офіцер. – Біля кожного військовослужбовця на вогневому рубежі є свій інструктор, який не просто слідкує за виконанням техніки безпеки, але й пояснює, чому і які були допущені недоліки у стрільбі. І вже при повторній стрільбі можна спостерігати, як люди демонструють вищі показники та все влучніше попадають у мішені.

Ось і цього разу, незважаючи на мороз, весь особовий склад підполковника Олександра Мосорюка показав лише добрі і відмінні результати. А дехто з солдатів навіть забрав собі, як заслужений «трофей», продірявлені «в яблучко» мішені.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України