друкувати


Сніг не став на заваді виявленню цигарок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-25 03:15:12

Немов влітку гриби, довелося збирати прикордонникам відділу «Красноїльськ» з під зимової ковдри приховані 43 ящики цигарок, які ретельно були замасковані контрабандистами.

24 січня, по обіді, від прикордонного наряду прикордонний патруль надійшла інформація про появу однієї невідомої особи на відстані п’ятисот метрів від загороджувального паркану та двох транспортних засобів марки «Нива». Помітивши правоохоронців чоловік намагався «накивати п’ятами». Прикордонникам довелося здійснити один попереджувальний постріл вгору (з пристрою для відстрілу гумових куль), наздоганяючи втікача, який усердно долав спринтерські перешкоди, і не реагував на голосові команди охоронців кордону. Затримавши втікача, і підійшовши до автівок, прикордонники побачили, що поблизу транспортних засобів, а також в салоні автомобілів знаходилися 22 ящики цигарок молдовського виробництва марки «Doina».

З прибуттям групи реагування, на даній місцевості було організовано пошук інших протиправних осіб, замість яких зелені кашкети виявили 10 ящиків цигарок марки «Вінстон» та 11 ящиків цигарок марки «Вічерой» українського виробництва, що були обгорнуті в чорну непрозору плівку та ретельно замасковані в спеціальних схованках під сніговим покривом. Наразі триває пошук осіб причетних до протиправної діяльності на українсько-румунському кордоні.

Стосовно затриманого, який виявився нашим співвітчизником, то його було доставлено до відділу прикордонної служби «Красноїльськ» для проведення перевірочних заходів та складання адміністративно-процесуальних документів за ознаками правопорушень, передбачених ч.2 ст.204-1 КУпАП. - «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст.185-10 КУпАП. - «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону». Подальшу долю чоловіка вирішуватиме суд.

Після оформлення відповідних документів, цигарки будуть передані встановленим порядком відповідним органам. Слід сказати, що завдяки пильності прикордонників державна казна була збагачена біль ніж 150 тисяч гривень.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону