друкувати


В івано-франківських тролейбусах встановлять системи голосової інформації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-25 04:00:23

Тролейбуси заговорять. В івано-франківських «рогачах» встановлять системи голосової інформації та озвучення назв зупинок в автоматичному режимі. Такий подарунок мешканцям та гостям міста до 350-ї річниці готує комунальне підприємство «Електроавтотранс».

Тролейбуси обладнають спеціальними датчиками. Вони діятимуть на кшалт системи GPS-навігації — визначатимуть місце знаходження та озвучуватимуть спеціально записаний текст. Утім з гучномовців лунатимуть не лише назви зупинок та інформація про роботу машин на лінії. Аби інформація, яка лунатиме у «рогачах», була якісною — тексти начитає професійний диктор.

Таким новаціям «Електроавтотрансу» івано-франківці радіють. Мешканці кажуть — з такою системою оповіщення потрібних зупинок точно не пропускатимуть.

За допомогою даної системи «Електроавтотранс» зможе також здійснювати контроль за проходженням машин на маршрутах. Цю інформацію комунальники планують згодом висвітлити на спеціальному електронному табло.

Реалізація проекту розпочнеться зі встановлення систем інформаційного оповіщення на 20 тролейбусах. Згодом автоматизовані гучномовці розмістять ще на 10 машинах та міському маршруті № 13. Такий подарунок обійдеться комунальному підприємству у понад 60 тисяч гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»