друкувати


Щодня на ожеледі травмується 7-14 івано-франківців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-25 10:15:10

60 мешканців Івано-Франківська отримали травми, послизнувшись на неприбраних засніжених вулицях рідного міста, протягом тижня, починаючи з 18 січня.

Про це розповів вчора, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови начальник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула.

З його слів, в середньому в день на слизьких тротуарах та дворових доріжках травмується від 7 до 14 івано-франківців. Виною всьому, - переконаний головний муніципальний інспектор, - є недостатня робота комунальників із прибирання вулиць від снігу та їх підсипання пісково-соляними сумішами.

Зокрема, як стверджує пан Кукула, протягом останніх вихідних тротуари і двори не прибиралися взагалі. За це відповідальну особу КП «Єдиний розрахунковий центр» було притягнуто до адміністративної відповідальності. З понеділка ситуація дещо покращилась, проте люди продовжують травмуватись.

Обурений таким станом речей міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус доручив заступник головного лікаря Центральної міської клінічної лікарні Еммі Гошовській інформувати його не тільки про кількість травмувань громадян на слизькій поверхні, а й про конкретні адреси, де такі травми були отримані.

«Люди замість того, щоб потрапити до церкви в неділю, - зазначив пан анушкевичус, звертаючись до керівників комунальних служб, - потрапляють до травпунктів. Я розумію, що вам важко, але ви півтора місяця відпочивали, дякуючи милості природи».

Автор: Сергій БІЛИЙ