друкувати


Прикарпаття серед кращих із забезпечення доступу до публічної інформації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-25 01:00:31

Закон України «Про доступ до публічної інформації» на Прикарпатті виконується в повному обсязі. Таких висновків дійшов директор Інституту політичних досліджень і аналітики Віктор Таран, який перебував вчора в Івано-Франківську в зв’язку з підписанням разом з керівниками області та представниками громадськості Хартії про сприяння у реалізації вказаного закону.

Зі слів пана Тарана, протягом минулого року очолювана ним установа здійснювала моніторинг дотримання законодавства про доступ до публічної інформації в різних регіонах України. Як наслідок, Прикарпаття посіло друге місце у рейтингу областей, де вимоги Закону виконуються якнайкраще.

Переможця рейтингу громадський діяч пообіцяв назвати в п’ятницю, а наразі, як стверджує заступник голови Івано-Франківської ОДА Роман Іваницький, очільників області тішить той факт, що на Прикарпатті не виявлено порушень закону, а той факт, що області в рейтингу не перша, а лише друга, може бути спричинена певними недопрацюваннями у повноті відповідей на запиті.

«Цей Закон, - зазначив пан Іваницький, - виконує надзвичайно велику роль. Він покликаний повернути довіру до влади. Ті, хто при владі, мають розуміти: треба бути прозорими, чистими, чесними».

Автор: Сергій БІЛИЙ