друкувати


На Прикарпатті оголошено конкурс на кращу інвестпропозицію з розвитку туристичної інфраструктури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-23 12:00:45

Днями своїм черговим розпорядженням голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк утворив Організаційний комітет з проведення конкурсу щодо визначення кращої інвестиційної пропозиції з розвитку туристичної, рекреаційної та спортивної інфраструктури Карпатського регіону Івано-Франківської області та затвердив Положення про проведення цього конкурсу.

Як зазначено у розпорядженні, конкурс проводитиметься «з метою ефективного використання природного потенціалу і належного розвитку спортивної, рекреаційної та туристичної інфраструктури території Карпатського регіону Івано-Франківської області».

Виконання даного розпорядження покладено на головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації. Контроль за виконанням покладено на заступника голови облдержадміністрації Руслана Гусака.

Довідково: Положення про конкурс з визначення кращої інвестиційної пропозиції з розвитку туристичної, рекреаційної та спортивної інфраструктури Карпатського регіону Івано-Франківської області визначає етапи, умови організації й порядок проведення конкурсу, перелік конкурсних документів та основні вимоги до інвестиційних пропозицій.

Конкурс проводиться в межах підготовки схеми планування території Карпатського регіону Івано-Франківської області, який включає в себе Косівський, Коломийський, Верховинський, Надвірнянський, Богородчанський, Долинський, Рожнятівський райони та місто Яремче. До участі в цьому конкурсі приймаються інвестиційні пропозиції, реалізація яких передбачається, або здійснюється на території Карпатського регіону Івано-Франківщини. Інвестиційні пропозиції мають бути спрямовані на розвиток туристичної, рекреаційної та спортивної інфраструктури вищевказаних районів. При розробці інвестиційних пропозицій слід враховувати економічні, географічні, екологічні, історичні, етнічні та культурні традиції, а також основні вимоги Міжнародного олімпійського комітету щодо розвитку спортивної інфраструктури для проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року в Карпатах.

Завдання конкурсу - виявити перспективні пропозиції з розвитку регіональної інфраструктури з метою вивчення їх доцільності, врахування під час подання інвестиційних пропозицій потенційним інвесторам та створення спортивно-туристичної інфраструктури України, здатної прийняти Зимові олімпійські ігри 2022 року.

Конкурс є відкритим; відбір інвестиційних пропозицій базується на принципах рівності та об'єктивності. Учасниками конкурсу можуть стати підприємства будь-якої форми власності, а також фізичні особи-підприємці.

До складу Оргкомітету конкурсу входять: заступник голови облдержадміністрації Руслан Гусак, начальники головних управлінь економіки, містобудування та архітектури, з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій, регіонального розвитку та будівництва, у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Координацію проходження інвестиційних пропозицій на всіх стадіях конкурсного відбору, підтримку проведення Конкурсу здійснює оргкомітет.

Для участі в Конкурсі заявники подають в оргкомітет заявку, у яку входить комплект документів:

- лист-звернення про участь у Конкурсі;
- коротке резюме інвестиційної пропозиції;
- графічні матеріали;
- інформація про заявника, в тому числі досвід роботи в зазначеній сфері.

Орієнтовна структура заявки:

- назва;
- загальний опис (ситуація на території Карпатського регіону, проблеми, які виникають та їх причини, суть запропонованих рішень та їх вплив на розв’язання проблем);
- інноваційність пропозиції, зокрема, з точки зору забезпечення збалансованого розвитку території;
- очікувані результати від впровадження інвестиційної пропозиції;
- заходи з реалізації інвестиційної пропозиції та графіки їх реалізації;
- структура управління реалізацією заходів;
 - орієнтовні витрати на реалізацію заходів;
- джерела фінансування;
- фінансово-економічний аналіз пропозицій або основні аспекти, які мають бути ним враховані;
- план пропагування інвестиційної пропозиції;
- екологічні, економічні, суспільні аспекти впровадження інвестиційних пропозицій;
- юридично-правові аспекти впровадження інвестиційної пропозиції (відповідність правовим нормам, в тому числі на підставі або з урахуванням яких документів підготовлені інвестиційні пропозиції; перешкоди та юридичні процедури, які необхідно врахувати при реалізації заходів).

Для участі в Конкурсі конкурсант подає перелік документів в Оргкомітет особисто, або рекомендованим листом. Кращі інвестиційні пропозиції будуть використані під час розроблення презентаційних матеріалів для потенційних інвесторів. Найкраща пропозиція буде включена в схему планування для подальшої реалізації.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА