друкувати


Відзначаємо 100 років від дня народження Ярослава Стецька

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-23 11:00:30

Цього річ, на Водохреща – 19 січня – відзначаємо не лише велике релігійне свято, а й 100 років від дня народження Ярослава Стецька, цього славетного українця – соратника Степана Бандери, ідеолога націоналістичного руху і організатора боротьби за соціальне і національне визволення, людини, котра пройшла крізь тюрми, бої та вигнання.

Відтак 2012 рік Івано-Франківська та Львівська обласні ради, очолювані свободівцями Олександром Сичем та Олегом Панькевичем, проголосили Роком Ярослава Стецька на Львівщині та Прикарпатті.

Постать Ярослава Стецька для націоналістичного руху стає символом витривалості, стратегічної наступальності і моральної незламності. Разом зі Степаном Бандерою і Романом Шухевичем Ярослав Стецько виступає одним із натхненників революційної збройної боротьби ОУН-УПА в 40-50-х роках минулого століття, - цієї незрівнянної героїчної маніфестації українського духу…

Захід до 100-річчя від дня народження члена проводу Антибільшовицького Блоку Народів, голови проводу ЗЧ ОУН Ярослава Стецька відбудеться в МБК «Народний дім» м.Коломиї 24 січня.