друкувати


В МНС недовольні темпами інвентаризації прикарпатських бомбосховищ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-21 11:00:47

Столичних чиновників з Міністерства надзвичайних ситуацій не вдовольняють темпи здійснення на Прикарпатті технічної інвентаризації захисних споруд – протибомбових, протирадіаційних та протихімічних сховищ.

Такі висновки можна зробити з виступу на вчорашній розширеній нараді за підсумками діяльності обласного управління МНС директора департаменту цивільного захисту генерал-майора служби цивільного захисту Василя Квашука, який, говорячи про проблемні питання запобігання виникненню на території області надзвичайних ситуацій, зокрема, зазначив, що протягом минулого року на Прикарпатті було інвентаризовано лише 12% сховищ.

Зі слів чиновника МНС, він розуміє, що вказана ситуація спричинена нестачею необхідних для вказаного процесу коштів, проте закликав керівників області та районів піднапрягтись і винайти необхідні кошти, щоб протягом нинішнього, 2012 року завершити інвентаризацію решти 88% захисних споруд.

Як повідомляв раніше начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрій Щочкін, практично усі існуючі в області захисні споруди будувались до 1991 року і з того часу чимало з них опинилось в занедбаному стані або всупереч чинним нормативно-правовим актам перейшли у власність приватних осіб і комерційних структур.

Відтак, тільки на території міста Івано-Франківська близько 40% сховищ є абсолютно непридатними для використання для використання.

Автор: Сергій БІЛИЙ