друкувати


Акція "Благодійна листівка" зібрала понад 18 тис грн на потреби дітей-сиріт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-18 11:00:01

18347,26 гривень. Такою є остаточна сума коштів, зібрана організаторами акції «Благодійна листівка» в ході реалізації вітальних Новорічно-Різдвяних листівок, виготовлених на основі малюнків маленьких благодійників.

Підрахунок результатів другого етапу акції відбувся сьогодні в приміщенні офісу благодійної організації «Мій край», яка виступила головним ініціатором проведення акції. Зібрана на цьому етапі сума склала 7809,40 гривень.

Нагадаємо, акція розпочалася в грудні місяці конкурсом дитячих малюнків на тему новорічна і різдвяна листівка. Участь в ньому взяли учні чотирьох загальноосвітніх шкіл області, зокрема Івано-Франкіської ЗОШ №5, Тлумацької гімназії, а також загальноосвітніх шкіл міста Городенки та села Черніїв Тисменицького району. На основі кращих малюнків були виготовлені вітальні листівки, які реалізовувались відомим бізнесменам, в офіційні установи, а також відвідувачам численних громадських та розважальних закладів, які виступили партнерами акції, як-от: розважальний комплекс «Пасаж Гартенбергів», театр кіно «Люм’єр», готельно-відпочинковий комплекс «Парк-готель» та чимало інших. 27 грудня було підбито підсумки першого, передноворічного етапу акції. Тоді виручка склала понад 10 тисяч гривень

Як повідомив голова БО «Мій край» Андрій Матійчик, зібрані кошти планується витратити на допомогу дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, що навчаються в Тлумацькій школі-інтернаті, а також Городенківській та Черніївських ЗОШ. «Вказана вище сума, – розповідає прес-секретар організації Оксана Говера, – вже суттєво перевищила плановану. Адже люди часто-густо віддавали за листівки значно більші суми, ніж встановлена їх ціна – 10 гривень. Втім ще й зараз зарано говорити, що акція закінчилась. Адже, незважаючи на суттєвий суспільний резонанс «Благодійної листівки» та її велику популярність серед мешканців краю у нас ще залишилась чимала партія листівок і навіть є замовлення на їх придбання. Усі виручені від продажу листівок додаткові кошти будуть також скеровуватись на потреби дітей-сиріт, про це щоразу ми інформуватимемо вас додатково».

Автор: Сергій БІЛИЙ