друкувати


22 січня офіційна делегація прикарпатців візьме участь в урочистостях у Києві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-17 01:00:39

«Президент Віктор Янукович визначив 22 січня Днем Соборності та Свободи України, - зазначив сьогодні на прес-конференції голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. - Тобто, ніхто День Свободи не відмінив. Навпаки, це державне свято Глава держави підсилив».

3 січня Віктор Янукович підписав Доручення щодо відзначення Дня Соборності та Свободи України. 6 січня голова ОДА Михайло Вишиванюк видав розпорядження №6 про відзначення в області Дня Соборності та Свободи України.

Затверджено план заходів, відповідно до якого 20 січня о 15.00 з нагоди 93-ої річниці проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР в обласному академічному муздрамтеатрі ім. Івана Франка відбудеться урочиста академія.

Урочистості заходи до Дня Соборності та Свободи України пройдуть у всіх райцентрах і містах обласного значення за участю представників органів виконавчої, місцевого самоврядування, громадських об'єднань, молодіжних організацій, політичних партій, діячів науки і культури, з покладанням вінків і квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків видатним політичним діячам УНР і ЗУНР, до могил українських Січових стрільців, борців за волю України.

Державний архів області проведе виставку архівних документів періоду УНР та ЗУНР, про життя діяльність провідних діячів національного державотворення.

22 січня офіційна делегація прикарпатців на чолі з головою ОДА Михайлом Вишиванюком візьме участь в урочистостях у Києві.

Довідково: Як зазначено у розпорядженні голови ОДА на виконання Доручення Президента України від 3 січня, розпорядження «Про відзначення в області Дня Соборності та Своди України» прийнято «з метою консолідації українського суспільства, зміцнення єдності народу навколо ідеї соборної української держави, утвердження ідеалів свободи і демократії, виховання у громадян почуття національної гідності».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА