друкувати


Розпочався другий тиждень "Коляди на Майзлях"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-16 12:00:27

Розпочався другий тиждень Різдвяного фестивалю "Коляда на Майзлях". Фестиваль продовжать мішані хори.

Щовечора вони даруватимуть свою творчість в івано-франківському храмі Царя Христа монастиря отців-василіян. Упродовж першого тижня колядували та щедрували дитячі й однорідні хори та ансамблі. Це близько тридцяти колективів з Івано-Франківська та різних міст і районів області: Коломийського, Косівського, Рожнятівського, Тисменицького, з Яремче і Тлумача. Це аматорські колективи та навчальні хори, багато дітей і не менше дорослих.

Звучали добре відомі твори у різних інтерпретаціях та колядки, які можна було почути уперше. Тиждень завершився гала-концертом, родзинкою якого стало виконання обов’язкових творів зведеними хорами, що дає відчуття особливої повноти звучання, єдинодушної прослави народженого Ісуса.

Упродовж другого тижня виступить два десятки мішаних хорів не лише з Прикарпаття, але й Києва та Львівщини. Завершуватиме його гала-концерт 22 січня. А сьогодні (16 січня) "Коляда на Майзлях" зустрічає таких гостей: студентський мішаний хор музичного училища ім. Д.Січинського, вокально-інструментальний квінтет "Доля", хор "Феліціо" з Надвірної, муніципальну капелу бандуристів Центрального народного дому Івано-Франківська.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК