друкувати


На Прикарпаття міліціонери затримали групу браконьєрів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-14 11:40:23

Співробітники Надвірнянського райвідділу міліції в ході відпрацювання мисливських угідь з метою попередження фактів браконьєрства 12 січня в лісовому масиві поблизу села Лоєва затримали групу осіб, які займалися незаконним полюванням, повідомили «Західному полюсу» у прес-службі обласного Управління МВС.

Як встановлено, п’ятеро мешканців Надвірянського району у невідведений для цього час і без ліцензії протизаконним шляхом відстрілювали парнокопитну дичину. Під час затримання горе-мисливців у них виявлені убиті туші дикого кабана та дикої козулі.

Понад те, при розтині козулі стало очевидними, що вона виношувала два зародки.

За повідомленням з Надвірнянського райвідділу міліції, матеріали щодо задокументованого факту браконьєрства спрямовані за належністю в органи прокуратури для вирішення питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 248 Кримінального кодексу України (Незаконне полювання).

Згідно з санкціями цієї статті протиправні дії такого характеру караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж обмеженням волі на строк до трьох років, передбачено також конфіскацію знарядь і засобів полювання та всього добутого. За попередніми підрахунками, внаслідок браконьєрських дій лісовому господарству завдано істотної шкоди, яка сягає 26 тисяч гривень. У всіх затриманих вилучено мисливські рушниці.